01.09.2017 / 74. Venedik Film Festivali Başladı

Venedik Film Festivali


     Son yıllarda “Oscar Ödülleri”nde de büyük başarı kazanan, yılın en iddialı bazı filmlerinin ilk gösteriminin yapıldığı “Venedik Film Festivali” şehrin Lido adasında kapılarını 74. kez açtı. Açılış filmi “Downsizing”in sabahın erken saatlerinde basına gösterilmesiyle başlayan festival, gün içinde film ekibinin katıldığı bir basın toplantısına da ev sahipliği etti.

 

     Oscar ödüllü yazar/yönetmen Alexander Payne’in son filminde, canlılar, yeryüzünün tükenişinin önüne geçmenin yolunu arayan Norveçli bilim insanlarınca minyatür boyutlara küçültülüyor. Uzun bir süreçte tüm dünya nüfusunun bu boyutlara küçülmesi sonucu yeryüzü kaynaklarının ömrünün uzatılması amaçlanıyor. Öncelikli kaygılar tamamen ekolojik yani… Fakat bu uygulamanın ekonomik, siyasi, etik birçok sonucu ortaya çıkıyor. Özellikle Amerikalı eleştirmenlerin büyük heyecanla karşılayıp övgilere boğduğu “Downsizing”, çağımızın bilimsel ve teknolojik sorunlarını işleyen bir film…

 

     Festival; Matt Damon ve Kristen Wiig’in başını çektiği “Downsizing” ve kadrosunun yanısıra, Annette Bening’in başkanı olduğu ana yarışma jürisi, Alexander Payne ve Guillermo del Toro gibi yönetmenleri katılımıyla görkemli bir başlangıç yapmış oldu. Jüri başkanı Annette Bening’e, “Ana yarışmada sadece tek bir kadın yönetmenin filmi olması” sorulduğunda tartışmalara yol açan yanıtı şöyle oldu: “Cinsiyetçilik var şüphesiz ama her şey değişiyor. Kadın sinemacılar daha çok iş üretiyor. Gidecek çok yolumuz var elbette ama olumlu yönde ilerliyoruz.”


     Aydınlık Gazetesi - 01.09.2017, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794716
Online Ziyaretçi Sayısı:48
Bugünlük Ziyaret :1014

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.