20.09.2017 / Devlet Tiyatroları Perdelerini Açıyor

Devlet Tiyatroları Perdelerini Açıyor


     Sanatseverler, yeni sezonda 31 yeni oyunu izleme imkanı bulacak. Bunlar arasında William Shakespeare’in “Romeo ve Juliet”i, Tarık Buğra’nın “Osmancık”ı, ünlü Rus yazar Lev Tolstoy’un “Anna Karenina”sı, Turgut Özakman’ın “Bir Şehnaz Oyun”u, Haldun Taner’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, John Steinbeck’in “Fareler ve İnsanlar”ı yer aldı.

 

     Yeni tiyatro sezonunda ilk turda 31 yeni oyun ile seyircilerini selamlamaya hazırlanan “Devlet Tiyatroları”, 1 Ekim’den itibaren sanatseverlerin karşısına çıkacak. Tüm zamanların yazarı William Shakespeare’in “Romeo ve Juliet”inden, Türk edebiyatının usta kalemi Tarık Buğra’nın “Osmancık”ına, ünlü Rus yazar Lev Tolstoy’un “Anna Karenina”sından, Turgut Özakman’ın “Bir Şehnaz Oyun”una, Türk öykü ve tiyatro yazarı Haldun Taner’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”ndan, ünlü Amerikalı yazar John Steinbeck’in “Fareler ve İnsanlar”ına birçok oyun “Devlet Tiyatroları”nın bu sezon ilk turdaki yeni oyunlarından.

 

     Perdelerin açılmasına sayılı günler kala prova çalışmalarını hızlandıran sanatçılar ise yeni sezonda düşündüren, düşündürürken eğlendiren renkli oyunlar sunacaklarını söylüyor. Provalarda kostümsüz ve doğal halleriyle oldukça renkli görüntüler oluşturan sanatçılar, sezonun açılmasını ve seyircilerin sahneleri doldurmasını heyecanla beklediklerini belirtiyor.

 

     Ankara Sahnelerinde 7 Yeni Oyun

 

     Yeni sezonda, yerli ve yabancı yaklaşık 160 oyun sahneleyecek olan “Devlet Tiyatroları”, bu sezon 100’e yakın yerli eseri tiyatro severlerle buluşturacak. “Devlet Tiyatroları”nın ilk tur repertuvarında en fazla yeni oyun ise Ankara’da sahnelenecek. “Ankara Devlet Tiyatrosu” 2017-2018 tiyatro sezonuna 7 yeni oyun ile başlayacak.

 

     “İkinci Katil”, “Osmancık”, “Şempanzeler”, “Yedi Kocalı Hürmüz”, “Muhteşem Diva”, “İhanet” ve “Anna Karenina” Ankara sahnelerinde seyirciyle buluşacak yeni oyunlardan.

 

     “Yedi Kocalı Hürmüz” “Altındağ Tiyatrosu”nda, “Osmancık” ve “Ana Karenina” “Cüneyt Gökçer Sahnesi”nde, “Muhteşem Diva” ve “İhanet” “Küçük Tiyatro”da, “Şempanzeler” “Şinasi Sahnesi”nde ve “İkinci Katil” “Akün Sahnesi”nde seyirci karşısına çıkacak.

 

     “Ankara Devlet Tiyatrosu”nun bu yıl sahneye koyacağı yeni oyunlardan oldukça merak uyandıran Simon Block’un yazdığı “Şempanzeler” isimli oyun “Devlet Tiyatroları”nın güçlü sanatçılarını seyirciyle buluşturacak. Sinan Pekinton’un yönettiği oyun prömiyerini 10 Ekim’de yapacak.

 

     İstanbul da 5 Yeni Oyunla Sezona “Merhaba” Diyecek

 

     Yeni sezonda 5 yeni oyunla perde açacak olan “İstanbul Devlet Tiyatrosu” en çok yeni oyunun sahneleneceği ikinci şehir. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in daveti üzerine İstanbul’a gelen “Makedonya Ulusal Tiyatrosu” Genel Müdürü Dejan Projkovski de William Shakespeare’in “Romeo ve Juliet” adlı oyununu 10 Ekim’de sahneye taşıyacak. Karmakarışık bir kahkaha tufanı olan Ray Cooney’in yazdığı ve Haldun Dormen’in sahneye koyacağı “Karmakarışık” 7 Kasım’da izleyenleri kahkahaya boğacak. “Bayrak”, “Günün Çorbası” ve “Avrupa” İstanbul seyircisiyle buluşacak yeni oyunlardan.

 

     Bölgelerdeki Yeni Oyunlar

 

     “Devlet Tiyatroları” Genel Müdürü Nejat Birecik’in yönettiği “Öfkeyle Bak Geriye” ve “Sandalım Kıyıya Bağlı” adlı oyunların İzmir’de prömiyerini yapacak olan “Devlet Tiyatroları” Bursa’da “Köprüdeki Adam”ı, “Antrikot”u ve “Puntila Ağa ve Uşağı Matti”yi, Adana’da “Fareler ve İnsanlar”ı, Diyarbakır’da “İki Bavul Dolusu”nu, “Savaş Alanı Gibi Kadın”ı ve “Bir Şehnaz Oyun”u, Konya’da “Elmadaki Barış”ı ve “Bit Yeniği”ni, Erzurum’da “Pinokyo”yu ve “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”nı, Van’da “Nikah Kağıdı”nı ve “Zambak Limanı”nı, Sivas’ta “Leyla ile Mecnun”u, Antalya’da “Deli Dumrul”u ve “Riviera”yıve Trabzon’da “Leblebici Horhor”u seyirciyle buluşturacak.


     Aydınlık Gazetesi - 20.09.2017, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794991
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1061

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.