17.08.2017 / Biyonik Kulaklı Küçük Piyanist

Arsal, Altan


     İzmir’de doğuştan işitme engelli olarak dünyaya gelen ve bir yaşında takılan biyonik kulak sayesinde duymaya başlayan 7 yaşındaki Altan Arsal, piyano yeteneğiyle dikkat çekiyor.

 

     Tayfun ve Ebru Arsal çiftinin ilk çocukları Altan Arsal’a, doğumunun ardından yapılan muayenede ileri derecede işitme engeli tanısı konuldu. Henüz 4 aylıkken ameliyat olan minik Altan’a, ilk doğum gününde sesleri daha iyi duyması için “biyonik kulak” takıldı.

 

     Bu yıl ilkokul 2. sınıfa devam edecek olan Arsal, anne ve babasının girişimiyle geçen sene piyano eğitimi almaya başladı. Kısa sürede notaları öğrenen ve klasik müzik eserlerini çalmaya başlayan küçük çocuk, geldiği noktada yaşamlarını biyonik kulakla sürdürenlere örnek oldu.

 

     Piyano Başındayken Mutlu

 

     Oğlunun piyano çalarken çok mutlu olduğunu söyleyen anne Ebru Arsal, “Altan bizim küçük mucizemiz. Zor zamanlar geçiriliyor, ama baktığımızda zor zamanlardan geriye huzur kalıyor” diye konuştu. Altan Arsal, “En mutlu dakikalarım kursta veya evde piyano çalarken geçirdiğim zamanlar… İleride çok başarılı bir piyanist olmak istiyorum. Evde zaman zaman annemle beraber çalışıyoruz. Anneme piyano öğretmeyi çok istiyorum” dedi.


     Aydınlık Gazetesi - 17.08.2017, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797784
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1240

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.