15.10.2017 / ‘Sözde Belgesel’ Vizyonda

Sözde Belgesel


     “Ermenilerin soykırıma uğradığı”
yalanını savunan, yapımcılığını ve yönetmenliğini Kadir Akın’ın üstlendiği “Red” belgeselinin ilk gösterimi önceki gün “Beyoğlu Sineması”nda yapıldı.

 

     Belgeselin galasına “Hınçak Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu” Alex Köşgeryan ve “HDP” milletvekili Garo Paylan’ın yanı sıra “HDP”, “CHP”, “SYKP” ve “EMEP”ten birçok isim katıldı. Belgesel, Kadir Akın’ın Beyrut’ta bulduğunu iddia ettiği ve doğruluğu tartışmalı belgelere dayanarak hazırladığı “Ermeni Devrimci Paramaz” adlı kitaba dayanıyor.

 

     “Hınçak Partisi” yöneticisi Paramaz’ın yaşamını ve sözde Ermeni soykırımını konu alan 55 dakikalık belgesel Cenevre, Beyrut, İstanbul, Basel ve “Samandağ Vakıflı Köyü”nde çekildi.

 

     Galada konuşan Akın, kitabının ve filminin yapım sürecine ilişkin bilgi verdi. Akın, “Kitabımın hazırlıkları sırasında Beyrut’a gittiğimde Ermeni dostlarım beni Yegig Cerecyan’ın evine götürdü. Cerecyan beni bir masanın önüne götürdü. Masa belgeler, kitaplar, makalelerle doluydu ve şöyle dedi: ‘Bu masa üzerindeki belgeler 100 yıldır Türkiye’den gelecek olanı bekliyordu” ifadelerini kullandı.


     Aydınlık Gazetesi - 15.10.2017, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798472
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1253

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.