06.10.2017 / ‘Amerikan Kültürü Bana Yabancı’

Khan, Aamir


     Hint sinemasının önde gelen ismi Aamir Khan, Türkiye’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Khan, “Çocukların acılarını ortadan kaldırmak için herkes, ‘Ben ne yapabilirim’ diye kendine sormalı. Ben işimle bunu yapıyorum. Daha fazla ne yapabilirim diye kendimi sorguluyorum” dedi.

 

     “Kültür ve Turizm Bakanlığı”nın davetlisi olarak önceki gün Türkiye’ye gelen Aamir Khan, Hindistan ve Türkiye’de eş zamanlı olarak 20 Ekim’de gösterime girecek “Secret Superstar” filminin tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’ye uzun yıllardır gelmek istediğini belirten yıldız oyuncu, bir soru üzerine şöyle dedi:

 

     “Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye’deki arkadaşlarımdan ve filmlerimi izleyenlerden mesajlar alıyordum. Gençlerin filmlerime gösterdiği ilgi beni mutlu ediyor. Bir teklif olunca gelmeyi hemen kabul ettim. Eşim ve oğlum daha önce Türkiye’ye gelmiş ve hayran kalmıştı. Ben de geldiğim için çok mutluyum.”

 

     Türkiye’deki İlgi Duygulandırdı

 

     Khan, Türk hayranlarının kendisini “Atatürk Havalimanı”nda büyük bir izdihamla karşılaması üzerine, “Bu denli yoğun bir karşılama görmek beni gerçekten duygulandırdı” dedi. Yeni filminde bir kız çocuğunun hayallerini gerçekleştirme mücadelesinin işlendiğini belirten oyuncu, dünyada çocukların çektiği acıları çok üzücü bulduğunu söyledi. Sanatçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların hayatlarının belirli dönemlerinde derin acılarla baş etmek zorunda kalmaları çok kalp kırıcı... Çocukların acılarını ortadan kaldırmak için herkes, ‘Ben ne yapabilirim’ diye kendine sormalı. Ben işimle bunu yapıyorum. Daha fazla ne yapabilirim diye kendimi sorguluyorum.”

 

     En sevdiği film türünün acı hikayelerden yola çıkan dramlar olduğunu belirten Khan, korku filmlerindense hiç hoşlanmadığını, korktuğu için de izlemediğini belirtti.

 

     Khan, 4 günlük Türkiye ziyaretinde Ankara ve İstanbul’da çeşitli etkinliklere katılacak. Sanatçı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından da kabul edilerek, Türk oyuncuların ve sinema yapımcılarının yanı sıra hayranlarıyla buluşacak.

 

     “Hollywood’ta Rol Almayı Düşünmüyorum”

 

     Aamir Khan, “Hollywood’tan teklif gelmesi durumunda cevabının ne olacağı” sorusunu şöyle yanıtladı: “Ben Hollywood yapımlarında rol almayı düşünmüyorum. Teklifler geldi ancak pek ilgilenmedim. Amerikan kültürü bana çok yabancı. Benim için film tekliflerinin geldiği yer önemli değil. Ülke neresi olursa olsun, önemli olan senaryoyla, karakterle bağlantı kurabilmem. Amerikan kültürüne yabancılık çektiğim için bağ kuramıyorum.”

 

     “Türk Sinemasını Heyecanla Keşfedeceğim”

 

     Türkiye’den hiçbir oyuncuyu tanımadığını üzülerek söyleyen Aamir Khan, şöyle konuştu: “Maalesef Türkiye’den hiçbir oyuncu tanımıyorum. Bundan mutlu da değilim. En yakın zamanda Türk sinemasını deneyimlemek, sizin yaratıcı sanatçılarınızı keşfetmek için heyecanla işe koyulacağım.”

 

     Hayranlarına da seslenen Aamir Khan, “Filmlerimi izlemeye nasıl başladınız? Farklı bir dil. Seyircim olmanızdan çok mutluyum. Sonunda Türkiye’de olabilmekten çok memnunum. Hayranlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


     Aydınlık Gazetesi - 06.10.2017, Cuma (Müjde Oktay)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798005
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.