07.12.2017 / ‘Kar Taneleri’ne Hindistan’dan Ödül

Kayalar, Elif


     “İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü” öğrencisi Elif Kayalar’ın albinizmi ele aldığı filmi “Kar Taneleri”, Hindistan’da yapılan “Woodpecker Uluslararası Film Festivali”nde “En İyi Öğrenci Filmi” ödülünün sahibi oldu.

 

     Kayalar, albino bireylerle yakınlarının gözünden albinizm hastalığını işlediği filme ilişkin yaptığı açıklamada, resmi seçkiye alınan 36 dakikalık filminin, festivalden ödülle döndüğü için çok sevindiğini belirterek, ödülü beklemediğini dile getirdi. Kayalar, kendisinin de albinizmli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben de albinizmli bir birey olarak doğdum. Hatta abim de albinizmli. Albinizm aslında genetik bir rahatsızlık. Cilde ve göze rengini veren melanin isimli pigmentin hiç bulunmaması veya az bulunmasıyla ortaya çıkıyor. Bizim çevremizde tanıdığımız kimse albinizmli değildi. Akraba evliliği gibi bir şey de söz konusu değildi. Sadece abim ve ben albinizmli doğduk.”

 

     Genç yönetmen, belgesel türündeki film için albinizmli bireylerle yakınlarından oluşan 17 kişiyle görüştüğünü kaydederek, “Filmde albinizmin genetik rahatsızlıktan öte olduğunu ve bu insanların hayatını etkilediğini anlatmaya çalıştım. Herkes gerçekten büyük bir özveriyle yaşadığı bu durumu ve albinizmden nasıl etkilendiklerini anlattılar” diye konuştu.


     Aydınlık Gazetesi - 07.12.2017, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795290
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1101

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.