27.05.2017 / Panasonic Eco Solutions Türkiye’nin Okullarda Enerji Verimliliği Projesi

Çocuk Tiyatrosu


     “Panasonic Eco Solutions Türkiye”nin oluşturduğu “Çocuk Tiyatrosu”, teması enerji verimliliği olan “Aydınlık Bir Gelecek” isimli oyununu sergiledi.

 

     Elektrik anahtarı ve priz sektörünün lider şirketi “Panasonic Eco Solutions Türkiye”, 5 yıldan bu yana sürdürdüğü “Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği” projesi ile bugüne dek 850 okulda %20 enerji tasarrufu sağlamayı başardı. Proje kapsamında oluşturulan çocuk tiyatrosu ekibi ise ilkokul çağındaki öğrencilere enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinç kazandırmak üzere ücretsiz oyunlar sergilemeyi sürdürüyor.

 

     Enerji tasarrufu, dünyamızın geleceğine sahip çıkmak için büyük önem taşıyor. Bu konuda özellikle yeni nesillerin bilinçlendirilmesi çok önemli. Dolayısıyla çalışmalar, özellikle ilkokullar üzerinde yoğunlaşıyor. “Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği” projesine katılan 850 okulun bir yılda elde edeceği tasarruf ise önemli boyutlara ulaşıyor. “Panasonic Eco Solutions Türkiye”nin oluşturduğu “Çocuk Tiyatrosu”, teması enerji verimliliği olan “Aydınlık Bir Gelecek” isimli oyununu sergileyerek çocukları bu konuda bilinçlendiriyor. “İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü” ile birlikte yürütülen “Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği” projesinde 5 yılda 500 bin öğrenciye ulaşarak 850 okulda %20 enerji tasarrufu sağlamayı başardı. Büyük hedef ise 2020 yılına kadar 1 milyon öğrenciye ulaşmak.

 

     1.450 Öğretmene “Okul Enerji Yöneticisi” Eğitimi

 

     “Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği” projesi kapsamında ayrıca, öğretmenlerin de projeye katılım ve desteğini sağlamak amacıyla yaklaşık 1.450 okul temsilcisi öğretmene yönelik olarak “Okul Enerji Yöneticisi” eğitimi gerçekleştirdi. Okullarda gerçekleştirilen proje uygulamalarının pekişmesi için farkındalık afişleri ve tüm elektrik anahtarlarına “Gereksizse Kapat, Geleceği Aydınlat” uyarı yazısı asılıyor. Öğrencilerin projeye etkin katılımlarını sağlamak amacı ile oluşturulan “Enerji Verimliliği Kulüpleri”nde görev alan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte enerji verimliliği konularında birçok çalışma gerçekleştiriyor. Her öğretim yılı sonunda ise projeye katılan okullar arasında düzenlenen yarışma ile projedeki örnek okullar ödüllendirilirken, diğer okulların da özendirilmesi sağlanıyor.

 

     “Hedefimiz Öğrencilere Bilinç Kazandırmak…”

 

     Bir ilköğretim okulunun sadece aylık elektrik faturasının önemli boyutlarda olduğunu ifade eden “Panasonic Eco Solutions Türkiye Kurumsal Marka Direktörü” Aysel Daysal Özaltınok “5 yılda 1.500 okula ulaşarak 1 milyon öğrenciye ulaşmak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu. Hepinizin bildiği gibi doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, ülke olarak enerji için yüksek bedeller ödüyoruz. Tüm bu hayati derecede önem arz eden gerekçeler nedeni ile enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli tüketimi konularında ‘Hepimiz Sorumluyuz’ anlayışı ile yaşam faaliyetlerimizi yürütmek zorundayız” dedi.


     Aydınlık Gazetesi - 27.05.2017, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797954
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.