21.01.2017 / Fazıl Say Paris’te Klasik Müzik Tutkunlarıyla Buluşuyor

Say, Fazıl


     Fazıl Say Paris Konserleri 2017... Fazıl Say Paris’te klasik müzik dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

 

     Fazıl Say, Paris’de “Theatre des Champs Elysees”de “Jeanine Rose Prodüksiyon”un iki konseriyle bu yıl klasik müzik dinleyicisinin karşısına çıkıyor. İlk konser 21 Ocak Cumartesi (bugün) akşam. Programda Mozart’ın “12 Numaralı Sonat’ı”, Say’ın “Piyano Sanatı” kompozisyonundan 5 seçme parça ve Chopin’in “Noktürünler”inden seçmeler, yer alıyor.

 

     Nazım Hikmet’le Tutku, Mücadele, Umut

 

     İkinci konser 22 ocak Pazar öğlen. “Tutku, Mücadele, Umut” temalı program büyük Türk şairi Nazım Hikmet’in şiirlerinden oluşuyor. Fazıl Say’ın piyanosu eşliğindeki kompozisyonlarına, Mathieu Amalric şiir dizeleri ve Seldağ Bağcan şarkılarla katılıyor.

 

     Türk Sanatçıları İle Birlikte ve Elele

 

     Fazıl Say, geçtiğimiz yıllarda da değişik Türk sanatçıları ile birlikte konserler verdi. Ortak çalışmalarla Türk sanatçılarının sesini dünyaya duyurdu, plak çalışmaları yaptı. Örneğin Burhan Öcal, Kudsi Ergüner, Genco Erkal, Sertap Erener... Fazıl Say, gene Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Metin Altıok, Ömer Hayyam’ın dizelerini ve müziklerini besteleyerek çok sesli klasik müzik dünyamıza kattı.

 

     Mozart’ın Bütün Sonatları ve Uluslararası Beethoven Ödülü

 

     Fazıl Say 2016’da Mozart’ın bütün sonatlarını toplu 6 plak çalışması ile seslendirdi. Piyanist, besteci ve düşünce insanı müzisyen özellikleriyle Fazıl Say, Almanya’da “Beethoven Akademisi”nin “2016 Uluslararası Beethoven İnsan Hakları, Barış, Özgürlük, Yoksullukla Mücadele ve İçselleme Ödülü”nü aldı. Fazıl Say bugüne dek elliyi aşkın uluslararası ödül sahibidir.


     Aydınlık Gazetesi - 21.01.2017, (Gürler Akdora)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795845
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1157

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.