22.04.2017 / Kayabaş’ın Oğlu: O’na Veda Edemiyorum

Bülent Kayabaş'a Veda Töreni


     Tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Bülent Kayabaş için ilk tören Harbiye’deki “Muhsin Ertuğrul Sahnesi”nde düzenlendi.

 

     Bülent Kayabaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 09.50 sıralarında “Muhsin Ertuğrul Sahnesi”ne getirildi. Törene ünlü sanatçının eşi Selma Kepekli Kayabaş, oğlu Ümit Kayabaş ile eski eşi oyuncu Nur Sürer başta olmak üzere sevenleri ve sanatçı dostları katıldı.

 

     Rutkay Aziz, Ali Poyrazoğlu, Süha Uygur, gazeteci Nedim Şener, Doğa Rutkay, Orhan Aydın gibi isimler de törende yer aldı. Saygı duruşuyla başlayan törende Bülent Kayabaş’ın sanat yaşamı anlatıldı.

 

     Oğlu Ümit Kayabaş “O’nun oğlu olmaktan gurur duydum. 30 yılda babam, bir evlada verilebilecek herşeyi verdi. O’na veda edemiyorum çünkü beni daha çok gülümseteceğini biliyorum” dedi.

 

     Meydan Okudu

 

     Rutkay Aziz, Kayabaş’ın her zaman “canımın içi” diye seslendiğini dile getirerek “O da bizim canımızın içiydi. Aynı bu ekrandaki gibi o güler yüzüyle... Tiyatronun, sinemanın gerçekten büyük ve değerli ustasıydı” ifadelerini kullandı.

 

     “Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni” Süha Uygur, “Aslında bugün bu salonun dolu olmasını çok isterdim. Ama ne yazık ki sizler geldiniz. Sağ olun, var olun” dedi. Ali Poyrazoğlu ise “Kahramanca hastalığına meydan okudu. O kadar büyük meydan okudu ki sabah kemoterapi olurdu akşama da gelip sahneye çıkardı” diye konuştu.

 

     Konuşmaların ardından tabutun önünden “saygı geçişi” yapıldı. Daha sonra ünlü sanatçının cenazesi alkışlar arasında “Teşvikiye Camii”ne uğurlandı. Kayabaş’ın cenazesi “Feriköy Mezarlığı”na defnedildi.


     Aydınlık Gazetesi - 22.04.2017, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797342
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1228

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.