25.01.2018 / Devlet Tiyatroları’nda Bir İlk- Nöbetçi Tiyatro Uygulaması

Nöbetçi Tiyatro


     “Devlet Tiyatroları” Genel Müdürü Mustafa Kurt: “Nöbetçi Tiyatro uygulamasıyla 1 Temmuz’a kadar gösterimler sürecek…”

 

     “Devlet Tiyatroları” (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, tiyatro sezonunun her yıl olduğu gibi 15 Mayıs’ta sona ermeyeceğini, 1 Temmuz’a kadar “Nöbetçi Tiyatro” uygulamasıyla, oyunların seyirciyle buluşmasına devam edileceğini açıkladı.

 

     “DT yönetimi”, kurumun bünyesindeki oyunlarda görev alan yeni mezun sanatçılarla, 22 Ocak Pazartesi günü Ankara’daki “Küçük Tiyatro”da bir araya geldi.

 

     Toplantıya, “DT” Genel Müdürü, Başrejisör, Genel Müdür Yardımcısı, “Ankara Devlet Tiyatrosu” Müdürü ve çok sayıda mezun sanatçı katıldı.

 

     “DT” Genel Müdürü Mustafa Kurt, “Devlet Tiyatrosu”nun yeni projelere açık olduğunu ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Mezun sanatçıların yerli öykülerden proje üretmeleri gerektiğini belirten Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

     “15 Mayıs’ta sezonumuz bitmiyor, ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulamasıyla 1 Temmuz’a kadar gösterilerimiz devam edecek. Ankara’da çok tutmuş oyunlar ya da siz gençlerle yapacağımız projeleri, o sahnede seyircilerimizle yeniden buluşturacağız.”

 

     “DT”nin hem yerli hem yabancı oyunlarıyla, dünyada en güçlü şekilde var olmak istediğini ifade eden Kurt, “Bugün yerli yazarlarımızı ve dünyanın klasik eserlerini çocuklarımıza tanıtamazsak, çocuklarımız da dünyadaki yaşıtlarıyla yarışamazlar” diye konuştu.


     Aydınlık Gazetesi - 25.01.2018, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795221
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1089

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.