04.06.2010 / Bir Gün Tüm Sahne Benim Olacak

     “Çağdaş Eğitim Vakfı” tarafından yürütülen “Genç Yetenekler Projesi” kapsamında “Aya İrini”de 31 Mayıs akşamı projenin bursiyerlerinden Berfin Aksu, Emre Engin, Sesim Bezdüz, Iraz Yıldız, Cem Esen ve Dilara Kaymak “Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası” şefi Tolga Taviş yönetiminde sahne alıyorlar. Konserde bu yetenekli gençlere Ajda Pekkan, Yalın, Işın Karaca, Keremcem, Şevval Sam ve Cihat Aşkın gibi sanatçılarımız da eşlik ederek destek verecekler.

     “Çağdaş Eğitim Vakfı” 1994 yılında toplumun önde gelen akademisyenleri, sanatçıları, iş adamları ve eğitime gönül vermiş kişiler tarafından kurulmuş. Vakıf kuruluş amacını “Ulusal eğitim alanında yaşana sorunlara çözüm üretmek, aklın ve bilimin yol göstericiliğini benimsemiş, demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına saygılı, cumhuriyet ilkelerine bağlı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak” olarak özetlemekte.

     Vakıf verdiği eğitim burslarının yanı sıra birçok proje de yürütmekte. Bu projelerden biri olan “Genç Yetenekler Projesi” ile ise müzik, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetenekli olan gençleri keşfederek, onların bu konuda eğitimlerine destek olarak sahip oldukları potansiyel yeteneklerin ortaya çıkmasına olanak sağlamak ve bu gençlerin gelecek yıllarda dünyada ülkemizi temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri olma yönünde gelişmelerine katkıda bulunmak amaçlanmış. Bu tip projelerin hepsinde olduğu gibi “Genç Yetenekler Projesi”nin de sürdürülebilir olması, projenin hedefine ulaşmasında çok önemli rol oynamakta. Bunun içinde “Vakıf”, “Harika Fikirler Ajansı” ve Bahatan Toksöz’ün çalışmaları ile 3 yıllık bir plan hazırlamış. Bundan sonraki adım ise projenin devamlılığını sağlayacak kurumsal bir şirketle iş birliği olacakmış.

     Bu bağlamda, Vakfın gerek “Genç Yetenekler Projesi”ni yürütebilmek için gerekse bursiyer sayısını  arttırabilmek için her türlü desteğe ihtiyacı bulunmakta. Her isteyenin gönüllü olabileceği “Çağdaş Eğitim Vakfı” herkesle ve her kurumla iş birliğine açık. Aynı zamanda yetenekli gençlere tek tek sponsorluk yapacak kişi ya da kurumlardan destek te almak istiyorlar.

     “Çağdaş Eğitim Vakfı”nın bu örnek projesine ilk desteğinizi sizde 31 Mayıs akşamı “Aya İrini” sahnesinin genç yeteneklerin olmasına katkı sağlayarak verebilirsiniz.

     Davetiyeleri http://www.biletix.com.tr ve ÇEV’dan (tel:0212 297 69 79) temin edebilirsiniz.

     www.womenist.net sitessinden alınmıştır. 04.06.2010, Cuma

Bir Gün Tüm Sahne Benim Olacak




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796067
Online Ziyaretçi Sayısı:25
Bugünlük Ziyaret :1165

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.