01.02.2018 / ‘Tiyatro Sineması’ Her Pazartesi Akün Sahnesi’nde

Amadeus


     “Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü” ve İngiltere merkezli “National Theatre” işbirliğiyle “Tiyatro Sineması” projesi hayata geçiriliyor.

 

     Proje kapsamında, “National Theatre”ın 2017-2018 repertuvarında yer alan kapalı gişe oyunları, Türkçe altyazılı tiyatro filmi olarak, Ankara’da her Pazartesi günü saat 19.00’da “Akün Sahnesi”nde izleyiciyle buluşacak.

 

     “Devlet Tiyatroları”nın yazılı basın açıklamasına göre, Şubat 2018’de başlayacak olan proje bir sonraki tiyatro sezonunun oyunlarını da kapsayacak şekilde, 2019 yılına kadar sürecek.

 

     Açıklamada, tiyatro kültürünün beşiği sayılan “İngiliz Tiyatrosu”nun seçkin örneklerini, Türk tiyatro seyircisine ve tiyatro eğitimi veren okulların öğrencilerine sunmanın amaçlandığı belirtildi. Projede, “National Theatre”ın, tiyatro yaklaşımları, repertuvar politikası ve reji anlayışları açısından bir kültür alışverişinin de hedeflendiği kaydedildi.

 

     Dünyada Rekor Kıran Oyunlar Bu Projede

 

     Projede Ivo Van Hove, James Macdonald, Simon Stone, Davide Leveaux, Dominic Cooke, Michael Longhurst, Jude Law, Benedict Cumberbatch gibi sanatçıların çalışmaları izlenebileceği gibi, yönetmenler ve sanatçılarla oyun hakkında yapılan röportajlar da yer alacak.

 

     Proje kapsamında, 25 ülkede 1400 sinema salonunda canlı olarak yayınlanan ve 225 binden fazla seyirciye ulaşarak bir rekor kıran “Hamlet” başta olmak üzere “Amadeus”, “Obsesion”, “Hadda Gabler”, “Yerma”, “Twelfth Night”, “Rosencrantz & Guildenstern Are Dead”, “Who’s Afreid of Virginia Woolf?”, “Follies”, “Peter Pan”, “Salome” gibi dünyaca ünlü oyunlar izlenebilecek.


     Aydınlık Gazetesi - 01.02.2018, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796148
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1173

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.