17.01.2018 / 'Uluslararası Müzik Araştırmaları Dergisi’nin İlk Sayısı Yayımlandı

Musicologist


     “Musicologist”, tarihsel müzikoloji, müzik teorisi ve etnomüzikoloji alanlarında orijinal bilimsel makaleler yayınlamayı amaçlayan uluslararası hakemli bir dergidir. Her sayısı, müzikoloji ile ilgili çok disiplinli çalışmalardan oluşacaktır. Özgün araştırma makalelerine ek olarak, dergide incelemeler, tanıtımlar, alan notları, etnografik yazılar ve çeviriler de yer almaktadır.


     “Müzikolog”, Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kere yayınlanacaktır. Dergi oldukça üst düzey ve özgün akademik araştırmalar, teorik tartışmalar ve güncel metodolojik çalışmaları bir araya getirerek dünya çapında etkili bir akademik zemin oluşturarak dünya çapında müzikolojik araştırmalara büyük çapta katkıda bulunmaya amaçlamaktadır.



     “Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” öğretim üyelerinin öncülüğünde yayımlanan ve baş editörlüğünü “KTÜ Devlet Konservatuvarı” Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akat’ın yaptığı “Uluslararası Müzik Araştırmaları Dergisi”nin ilk sayısı Aralık 2017’de yayımlandı. Yeni sayısı Haziran 2018’de yayımlanacak olan “Musicologist” dergisinin dili İngilizcedir.



     http://www.mavi-nota.com sitesinden alınmıştır. - 17.01.2018, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796290
Online Ziyaretçi Sayısı:19
Bugünlük Ziyaret :1180

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.