17.02.2018 / Otizmli Müzik Dehası Raci Demir’e Mahkeme Yoluyla Üniversiteye Kayıt Yolu Açıldı

Demir, Raci


     Mozart, Beethoven, Chopin gibi referanslara ihtiyaç duymadan sesleri notaya dökebilen “mutlak kulak”a sahip otizmli Raci Demir’in, yetenek sınavını geçtiği halde “Müzik Öğretmenliği Bölümü”ne alınmadığı gerekçesiyle “Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü”ne öğrenci velisinin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Raci Demir’in babası “İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı” Prof. Dr. Cengiz Demir, “AA” muhabirine yaptığı açıklamada: “Aileler mücadeleyi bırakmasın, yılmasın, çocuklarının peşinde olsunlar. ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na da teşekkür ediyorum, defalarca aradılar. İşin takipçisi oldular. Biz Raci’nin müzik öğretmeni olmasını beklemiyoruz. Sosyalleşmesini ve topluma yararlı birey olmasını arzu ediyoruz” dedi.



     Prof. Dr. Cengiz Demir açıklamalarına şöyle devam etti: “Raci yerleştirme sınavına girdi. Sonuçlar açıklandığında kazanmadığını gördük. Sınav performansı iyiydi ama notları da açıklamadılar. Son olarak 1 kişilik kontenjanın boş bırakılmasına karşın oğlumun 1. yedekte bırakıldığını gördük. Derhal kaydının yapılması için dava sürecini başlattık. ‘İzmir 6. İdare Mahkemesi’ de yürütmeyi durdurma kararı verdi, kararı da üniversitenin hukuk müşavirliğine gönderdi.”



     Bu gelişme üzerine otizimli Raci Demir’in “Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü”ne kaydının yapılmasının önü açıldı.



     Konu hakkında görüş almak üzere başvurduğumuz müzik eğitimcileri, “Yargının bu kararı eğitim sistemine konulan patlamaya hazır bir bombadır,  Bu tip öğrencileri eğitecek bir okul Türkiye’de yok ve bu tip öğrenciler için psikolog ve doktor destekli özel dersler gereklidir. Mahkemenin bu kararı ile ‘Buca Eğitim Fakültesi’ne bomba konmuştur. Bu karar oradaki eğitimi ve öğrencileri de etkileyecektir. Sınava itiraz edip tekrarını isteyebilirsiniz ama mahkeme kararı ile sınav komisyonunu yok saymak doğru değildir. Ayrıca öğretmen olmayacaksa o okulda ne işi var?” diyerek görüş belirttiler.



     İzmir’de gündem oluşturan otizmli Raci Demir’in sınav konusu bakalım nasıl sonuçlanacak?



     http://www.mavi-nota.com sitesinden alınmıştır. - 17.02.2018, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796806
Online Ziyaretçi Sayısı:22
Bugünlük Ziyaret :1205

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.