14.08.2017 / Trabzon Uluslararası Film Festivali Başlıyor

Trabzon Uluslararası Film Festivali



     Bu sene ilki yapılacak “Trabzon Uluslararası Film Festivali” (TUFFEST)’ne müracaat eden filmler arasından yarışmaya seçilenler açıklandı.


 

     Bu sene ilki yapılacak “Trabzon Uluslararası Film Festivali” (TUFFEST)’ne müracaat eden “Uzun Metraj”, “Kısa Film” ve “Belgeseller” arasından yarışmaya seçilen filmler “İstanbul-Trabzon Federasyonu” Genel Başkanı, Festival Başkanı, Dursun Çağlayan; “Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği” Başkanı, “Festival Danışma Kurulu” Başkanı Asım Aykan, “Festival Direktörü” Ruhi Semiz, “Festival Genel Koordinatörü” İlhan Kantoğlu, Festival yöneticilerinden Orhan Cihan ile “Festival Yürütme ve Denetleme Kurulu” Üyesi ve Basın Sözcüsü Fedai Çakır’ın katılımı ile bir basın toplantısı ile açıklandı.


 

     Basın sözcüsü yazar yönetmen Fedai Çakır, “Bu sene ilk olmamıza rağmen oldukça fazla müracaat oldu. Özellikle ulusal uzun metrajda bu kadar yoğun müracaat beklemiyorduk. Festival yönetimi olarak bu ilgi bizleri mutlu etti. Trabzon ve bölge halkı çok şanslı çünkü birbirinden güzel filmler, ödüllere doymayan filmleri izleme şansı yakalayacaklar. 14 ‘Ulusal Uzun Metraj Film’, 8 ‘Uluslararası Uzun Metraj Film’, 12 ‘Ulusal Belgesel Film’ ile 20 ‘Ulusal Kısa Film’ yarışacak. Ayrıca ‘Dünya Sineması’ndan 12 önemli film de festival katılımcılarına seçkin film olarak sinema salonlarında olacak” dedi.



     Aydınlık Gazetesi - 14.08.2017, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794477
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :948

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.