14.08.2017 / 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması Başlıyor

Saygun, Ahmed Adnan



     “Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali” bünyesinde iki yılda bir düzenlenen “Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması”nın 4.’sü gerçekleşecek.


 

     “Bodrum Klasik Müzik Derneği”nin, “Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali” bünyesinde iki yılda bir düzenlediği “Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması”nın 4.’sü, bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’un “Gümüşlük Mahallesi”ndeki festival merkezinde yer alan “Toprak Ev”de yapılacak. Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden biri olan Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen ilk yarışma olma özelliğine sahip etkinlik, genç piyanistlerin ufkunu açarak, kariyerlerinde bir dönüm noktası oluşturmak, Saygun’un eşsiz dünyasıyla yakınlaştırmak ve bestecinin müziğini gençlerle yaşatmak amacını taşıyor. “DenizBank” ana sponsorluğunda devam etmekte olan “14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali” bünyesinde düzenlenen yarışmanın jürisinde ise İtalya’dan Romano Pallottini; Küba’dan Mauricio Vallina; Rusya’dan Ilya Itin ve ülkemizden Gülsin Onay ve İbrahim Yazıcı gibi piyanonun virtüözleri yer alacak. Yarışmanın sanat yönetmenliğini ise Piyanist Eren Levendoğlu üstleniyor.


 

     Büyük ustaya saygı duruşu niteliğindeki yarışma bu yıl da iki ayrı kategoride düzenlenecek. 18 yaş üstü yarışmacılar A sınıfında yer alırken; 18 yaş altı gençler ise B sınıfında hünerlerini sergileyecek. Yarışma öncesinde katılım sırasını belirlemek üzere kura çekilişi yapılacak ve ardından katılımcıların sıra listesi ve prova için piyano tahsisi çizelgesi ilan edilecek. İlk dört gün, iki tur halinde yapılacak elemelerin ardından yarışmanın son gününde, 19 Ağustos Cumartesi günü, önce B sınıfı son eleme, sonrasında A sınıfı son eleme gerçekleşecek. Yarışma sonunda kazananlar açıklanacak ve saat 20.30’da ödül seremonisine geçilerek yarışmada dereceye giren yeteneklere ödülleri, jüri başkanı Gülsin Onay tarafından takdim edilecek.


 

     İki Yarışmadan Ortak Proje


 

     “Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması” kapsamında, “Notre Dame de Sion Uluslararası Piyano Yarışması” ile ortak bir proje başlatılacak. Buna göre “4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması” birincisi, “İstanbul Orchestra Sion”la bir konser verecek. Aynı şekilde “Notre Dame de Sion Uluslararası Piyano Yarışması” birincisi de “Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali” kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak.



     Aydınlık Gazetesi - 14.08.2017, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794593
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :977

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.