08.08.2009 / Unutulmayacak Bir Gece

Livaneli, Zülfü

     5 Bin Kişilik Koro ve Çifte Mutluluk

     Zülfü Livaneli, “Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi”nde 5 bini aşkın hayranına unutulmayacak bir konser verdi.

     Livaneli, konserinde “Çok Uzak” ve 1987 yılına damgasını vuran “Zor Yıllar” adlı albümündeki birçok parçayı seslendirdi. Sahnede büyük kitlelere mal olmuş şarkılarının yazılış dönemlerini ve öykülerini de paylaşan Livaneli, “Yangın Yeri”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Leylim Ley” ve “Yiğidim Aslanım” ve birçok eseriyle de izleyenleri adeta çoşturdu. Defalarca ayakta aklışlanan Livaneli, 2 defa konseri bitirmesine rağmen, izleyenlerin ısrarlı alkışlarıyla birer parça daha okudu.

     Konserde bir ilk de gerçekleşti ve Livaneli’nin müzisyen olan asistanı Züleyha Ortak, “Yiğidim Aslanım” adlı parçayı Kürtçe olarak okudu. Konserde ayrıca genç müzisyen Nazlı ve Livaneli, “Gözlerin” adlı parçayla da bir düet gerçekleştirdi.

     İsmailov’un Jesti

     Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Livaneli, geçirdiği ameliyattan sonra ilk konseri olduğunu belirterek, hastalığı döneminde böyle bir konseri hayal bile edemediğini kaydetti. Livaneli, konserinde yazar Yaşar Kemal, oyuncu Türkan Şoray ve tüm dostlarının kendisini yalnız bırakmadığını da belirterek şunları söyledi:

     “Yaşar Kemal’in ‘Yılanı Öldürseler’ adlı romanından uyarlanan ve benim de müziklerini yaptığım filmin çok değerli oyuncusu idolüm Türkan Şoray ve Yaşar Kemal de burada. Yıllar önce hep beraber çalıştık ve bu gece onları görmek mutluluk verecek. Diğer yandan Mardan Palace otelinin sahibi Telman İsmailov da gelecekti. Kendisi İstanbul’a geldi ancak Rusya’dan bazı konukları geldiği için gelemeyeceğini belirtti. İlginç ve güzel olan da İsmailov az önce buraya geldi ve katılamayacağını burada belirtti.”

     Konseri İzleyen Ünlüler Livaneli’ye Övgüler Yağdırdı

     Türkan Şoray: Müziğine, sanatına, edebiyatına ve kişiliğine hayranlık duyduğum bir insan. Halkı birleştirdiği böyle gecelerde bütün sevenlerinin kalbine dokunuyor.

     Yaşar Kemal: Hala eski formunda. Hiç yaşlanmıyor, yaşlanmayacak da. 100 yaşına kadar da eserlerini böyle söyleyecek . Hayranlarıyla daha uzun süre buluşacak.

     Hüsnü Özyeğin: Sadece Türkiye’de değil uluslararası arenada da seviliyor. Eserleri farklı dillere çevriliyor. Albümleri birçok ülkede satıyor. Bu yüzden sadece Türkiye’nin sanatçısı değil, bütün dünyanın sanatçısı.

     Mutluluk, ABD’de Gösterime Girdi

     Zülfü Livaneli’nin aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un yaptığı “Mutluluk” adlı film önceki gün New York’ta gösterime girdi. New York’un “Cinema Village” sinema salonunda gösterilen film, 14 Ağustos’a kadar New Yorklu sinemaseverler tarafından izlenebilecek. Ödüllü filmde başrolleri Talat Bulut, Özgü Namal ve Murat Han paylaşıyor. Mutluluk, New York’un yanı sıra San Francisco’da (28 Ağustos-3 Eylül), Portland’da (18-24 Eylül), Los Angeles’ta (9-15 Ekim), Frederick’te (3 Kasım), Chicago’da (6-12 Kasım) ve Palm Desert’ta (5 Aralık) da sinameseverlerle buluşacak.

     Gazete Vatan – 08.08.2009, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769333
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :913

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.