15.03.2018 / Tıp Bayramı’nda İstiklal Marşı Krizi

Tıp Bayramı'nda İstiklal Marşı Krizi



     “Tıp Bayramı”nda “İstanbul Tabip Odası” yöneticileri, “Türk Hekimler Birliği”nin “Açıklamadan önce ‘İstiklal Marşı’ okuyalım” talebini provokasyon olarak nitelendirdi.


 

     “Türk Tabipler Birliği” (TTB) yönetiminin “PKK/HDP”ye verdiği destek “14 Mart Tıp Bayramı”nda da gündeme geldi. “TTB”nin etkinliği kapsamında İstanbul’daki “Taksim Meydanı”nda yapılan anmada, Türk bayrağı ve “İstiklal Marşı” tartışması yaşandı. “TTB” yönetimine yakın “İstanbul Tabip Odası” yöneticileri, “Türk Hekimler Birliği”nin “Açıklamadan önce ‘İstiklal Marşı’nı okuyalım” talebini provokasyon olarak nitelendirdi. Bunun üzerine bazı hekimlerle yöneticiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.


 

     “Türk Hekimler Birliği” yöneticisi Yavuzhan Baş’ın “İstiklal Marşı’mızı okuyacağız, bayrağımızı açacağız, engelleyemezsiniz. Ben de bu odanın üyesiyim bayrağımı açacağım” sözleri üzerine “İstanbul Tabip Odası” Genel Sekreteri Samet Mengüç, “Kenara geçin” karşılığını verdi.


 

     “Türk Hekimler Birliği” yöneticisi Baş ise, “Hiçbir şey demedik, hiçbir şey yapmadık. Sizin grubunuza dahil olduk. Sadece burada bayrağımızla duracağız” dedi.


 

     Sağlıkta Verilen Sözler Tutulmadı


 

     ………………………………………………………………


 

     “İstanbul Tabip Odası” dağıldıktan sonra “Türk Hekimler Birliği”, saygı duruşunun ardından “İstiklal Marşı”nı okudu ve basın açıklaması yaptı.


 

     ………………………………………………………………



     Aydınlık Gazetesi - 15.03.2018, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794544
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :964

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.