03.02.2018 / Öztürk’ten Şehitlere Türkülü Anma

Öztürk, Okan Murat


     Türk Halk Müziği’nin usta sanatçısı Okan Murat Öztürk önceki gün verdiği konserde Afrin’de şehit düşen Mehmetçikleri andı. Öztürk, “Şehitler bizim bu topraklara ve birbirimize olan bağlılığımızı güçlendiriyor” dedi.


 

     “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşid Rey (CRR) Konser Salonu”nda “Açıklamalı Ege ve Anadolu Zeybekleri” konseri müzikseverlerden büyük ilgi gördü. Öztürk geniş bir repertuvar eşliğinde, efelik ve yiğitlikle yoğrulmuş türkülerin hikayelerini dinleyenlerle paylaştı. Sanatçı, “Ah Bir Ataş Ver” türküsü öncesi Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı Harekatı”nda şehit düşen askerlerimizi de andı.


 

     Okan Murat Öztürk eserin öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ah Bir Ataş Ver’ türküsünün sözlerini herkes bilir, ancak hikayesini bilmeyebilir. Bu türkü ‘Dumlupınar Faciası’ üzerine söylenmiş bir eser. İnsanımızın toplumsal belleği. Bir tarafı çok hüzünlü, çok trajik. Fakat insanımızın duyarlılığının, şehit verdiği insanlara karşı minnet duygusunun, saygısının, bağlılığının ifadesi olan bir eser.”


 

     Okan Murat Öztürk ülkemizin yine böyle bir sürecin içerisinde olduğunu ve şehitler verdiğini vurgulayarak “Her bir şehit bizim bu topraklara olan bağlılığımızı biraz daha güçlendiriyor, birbirimize olan bağlılığımızı artırıyor” dedi. “Ah Bir Ataş Ver” türküsü, dinleyenlerin duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu.


 

     Konserde Okan Murat Öztürk’e M. Evren Hacıoğlu (tanbura, bağlama, cura, vokal), Emre Erdal (klasik kemençe), Ramazan Gümüş (klarinet), Özcan Gök (davul, bendir) ve danslarıyla Selim Özyol eşlik etti.



     Aydınlık Gazetesi - 03.02.2018, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795313
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1105

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.