26.03.2018 / Müzikal Belgeselle Atatürk’ü Anlattı

Ayhan, Pınar


     Türkiye’nin ilk müzikal belgeseli “Orada Duruverseydi Zaman - Kemal” Ankara’da sahnelendi. Bilinmeyen yönleriyle Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türkiye’nin öyküsünü anlatan müzikal belgesele Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

 

     Sanatçı Pınar Ayhan’ın “MEB Şura Salonu”nda sahnelediği oyun 2 buçuk saat sürdü. Ayhan, dönem şarkıları ve türküleri eşliğinde sahnelediği belgeselde Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’dan ilk öğretmeni Şemsi Efendi’ye, çocukluk arkadaşı Nuri Conker’den matematik öğretmeni Mustafa Bey’e, silah arkadaşlarından halka değin pek çok anısını aktardı. Atatürk’ün hayatını kaybedişinin aktarıldığı son bölümde çalınan sirenlerle hüzünlü sahneler oluştu.


 

     Oyun sonrası izleyicilerle buluşan sanatçı Pınar Ayhan, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği belgeselde Atatürk’ü anlatmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Ayhan, “Gözlerini kırpmadan, merakla izleyen çocuklar ve gençler öyle umut vericiydi ki beni cesaretlendirdiler. Onlar geleceğin çınarları” dedi. Önümüzdeki günlerde Trabzon, İzmir, Elazığ ve Adana’da izleyicilerle buluşacak olan belgeselin bir sonraki Ankara gösterimi 14 Mayıs 2018 akşamı saat 20.00’de “Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi”nde olacak.



     Aydınlık Gazetsi - 26.03.2018, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797453
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1231

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.