02.05.2018 / Antalya’dan Caz Sesleri Yükselecek

Antalya Caz Festivali


     “Akra Hotels Antalya”nın bahçesine kurulacak açık hava sahnesinde bu yıl ilki düzenlenecek olan “Akra Caz Festivali”, modern ve klasik cazın yanı sıra caz müziği, funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlanan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkıyor. Festival bugün Yasmin Levy’nin sahne alacağı konserle başlıyor. Bu gece ayrıca “Akra Jazz Band” ile birlikte Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden trompetçi İmer Demirer ve saksofoncu Serhan Erkol da sahnede olacak. Funk, soul, hiphop ve elektro müziği, caz müzikle birleştiren Fransız grup “Electro Deluxe” de 4 Mayıs Cuma günü müzikseverlerle buluşacak. 5 Mayıs Cumartesi saat 20.00’de ise “Çıplak Ayaklı Diva” olarak hafızalarda iz bırakan “Grammy” ödüllü Cesaria Evora’nın anısına bir anma gecesi düzenlenecek. Yıllarca efsane isimle çalışan Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieria, Lucibella, Elida Almedia gibi müzisyenlerin sahne alacağı geceye, “Cesaria Evora Orkestrası” eşlik edecek.


 

     İlk Şarkılar” ve “Güz Şarkıları” Aynı Sahnede


 

     Festival programı kapsamında 9 Mayıs’ta saat 20.00’de dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say sahneye çıkacak. “İlk Şarkılar” albümünde Fazıl Say’a solist Serenad Bağcan eşlik edecek. “Güz Şarkıları” albümünde ise Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, Güvenç Dağüstün solist olarak sahnede olacak. 11 Mayıs Cuma akşamı cazın Türkiye’deki usta isimleri aynı sahnede buluşacak. Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Elif Çağlar kuartetiyle sahne alırken, aynı gecede yerli müzik sahnesinin en başarılı davulcuları arasında sayılan Ediz Hafızoğlu, “Nazdrave & Friends” adını verdiği projesinde, Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Jülide Özçelik ve Ülkü Aybala Sunat ile birlikte dinleyenlerin karşısında olacak.


 

     Finalde Dany Brillant Sahnede


 

     Festivalin final günü 12 Mayıs Cumartesi saat 20.00’de Küba, Porto Riko, Akdeniz ve Fransız ritmlerini cazla harmanlayarak hayat veren Fransız şarkıcı Dany Brillant sahnede olacak. Brillant, nostaljik şarkıların yanı sıra Latin, salsa, swing ve caz melodilerinin hakim olduğu Fransızca şarkılarla dinleyenlere harika bir konser deneyimi yaşatacak. Aynı gece Türkiye’nin duayen gitaristlerinden Neşet Ruacan da konser verecek.


 

     Festival, sanatseverlere sunacağı müzikal şölenin yanı sıra, 3 Mayıs Perşembe günü saat 17.30’da “Akra Hotels”de gerçekleşecek “Akra Jazz Talks” söyleşisine de ev sahipliği yapacak. Yekta Kopan moderatörlüğünde düzenlenecek olan “Şehir-Caz-Festival” temalı söyleşide Görgün Taner, Selçuk Yöntem ve Şenay Lambaoğlu kültür, sanat festivallerinin kente katkısını tartışacak.



     Aydınlık Gazetesi - 02.05.2018, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795661
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1136

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.