08.05.2018 / Ebru Gündeş’in Avukatı: İmar Affı Beklensin

Ebru Gündeş ve Yalısı


     İstanbul Kanlıca’da bulunan yalıda kanunlara aykırı tadilat yapıldığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ebru Gündeş’in avukatı Begüm Can Gürel, “Bilirkişiler cezalandırma istemişler. Bilirkişiler hukuki değerlendirme yapamaz. Bu bilirkişiyi reddediyoruz” dedi. Gürel, imar barışına dikkat çekerek, “İmar affı çıkması an meselesidir. Buna yalıların da dahil edileceği belirtilmiştir. Bu değişiklik durumunda zaten iddialar asılsız kalacaktır” şeklinde savunma yaptı
.


 

     İstanbul Kanlıca’daki yalıda “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu”na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan şarkıcı Ebru Gündeş’in avukatı, imar barışının beklenmesini istedi.


 

     “Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi”nde görülen duruşmaya sanıklardan Ebru Gündeş’in avukatları ile “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”nın avukatı katıldı.


 

     “Gazete Habertürk”ün haberine göre yalıda tadilat işlemlerini yapan diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir gelmedi. Yaptığı ihbar ile davanın açılmasını sağlayan “CHP”li “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi” üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam da duruşmayı takip etti. Avukatı çekilen sanık Gökdemir için barodan atanan avukat ise mazeret dilekçesi sundu.


 

     Boğaz’ı Kapsamıyor


 

     Ebru Gündeş’en avukatları, dosyaya sunulan ek bilirkişi raporuna itiraz etti. Gündeş’in avukatlarından ve hukukihaber.net yazarı olan avukat Begüm Can Gürel, 4 parsel için inceleme istendiğini ancak bilirkişilerin 5 parsel için de değerlendirme yaptıklarını belirterek, “Bilirkişiler cezalandırma istemişler. Bilirkişiler hukuki değerlendirme yapamaz. Bu bilirkişiyi reddediyoruz. Dosyanın yeni bilirkişi heyetine tevdi edilmesini istiyoruz” dedi.


 

     Rıza Sarraf’ın savcılık sorgusunda davaya konu işlemlerden Gündeş’in haberinin olmadığını iddia eden avukat Gürel, “İmar affı çıkması an meselesidir. Buna yalıların da dahil edileceği belirtilmiştir. Bu değişiklik durumunda zaten iddialar asılsız kalacaktır” diye konuştu.


 

     Bilirkişi heyetinin reddine ilişkin talebi reddeden mahkeme, sanıklara ek savunma hakkı vererek duruşmayı erteledi. Bu arada, “Meclis Komisyonu”ndan geçen “İmar Affı Yasa Tasarısı”nda, “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi” ve “Tarihi Yarımada” kapsam dışında bırakılıyor.



     www.hukukihaber.net sitesinden alınmıştır. - 08.05.2018, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769872
Online Ziyaretçi Sayısı:46
Bugünlük Ziyaret :981

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.