09.05.2018 / Büyük Ustaların Büyük Eserleri Bakırköy’de Ses Bulacak

Bakırköylü Sanatçılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosu


     
Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) Türk Sanat Müziği Korosu”, Şef Dicle Derman yönetiminde müziğimizin büyük ustalarının en önemli eserlerini seslendirecek.


 

     “Bakırköy Belediyesi”nin desteğiyle “Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi”nde 12 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30’da yapılacak konser Rast, Hicaz, Hüzzam, Eviç, Ferahnak ve Nihavend makamında eserlerden oluşuyor.


 

     “Bakırköy Belediyesi” Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek konser büyük bestekar, hoca Muallim İsmail Bey’in Rast Yürük Semai’si “Gülşende yine ahu enin eyledi bülbül” eseri ile başlayacak, Kemani Tatyos Efendi, Mısırlı Udi İbrahim Efendi (Avram Levi), İsak Varon, Udi Hırant Kenkiloğlu, Rıfat Bey, Bimen Şen, Şeyh Ethem Efendi, Artaki Candan eserleri ile devam edecek.


 

     İkinci bölüm, yine büyük bestekar Muallim İsmail Hakkı Bey’in Nihavend Ağır Semai’si “Seni hükm-ü ezel aşubu devran etmek istermiş” eseri ile başlayacak, Bebekli Şekip Memduh Bey, Rahmi Bey, Cevdet Çağla, Şerif İçli, Rıfat Bey, Saadettin Kaynak ve Arif Sami Toker eserleri ile konser sona erecek.


 

     “Bakırköy Belediyesi” Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, “Bu büyük ustaların unutulmaması ve eserlerinin yaşatılması çabası içindeyiz. Geçmişle bugünü bağlamak, sanata ve sanatçıya destek olmak bizlerin asli vazifesidir. Ücretsiz konsere bütün Bakırköylüleri, İstanbulluları bekliyoruz” dedi.



     hha.com.tr sitesinden alınmıştır. - 09.05.2018, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797776
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1239

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.