14.05.2018 / İtalya’da Türk Divası Anısına Sergi

İtalya'da Türk Divası Anısına Sergi


     İtalya’nın Milano kentinde “La Diva Turca” (Türk Divası) olarak tanınan dünyaca ünlü soprano ve devlet sanatçısı Leyla Gencer’in vefatının “10. Yıldönümü” anısına “Scala Tiyatrosu ve Akademisi” tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.


 

     Çok sayıda sanatseverin katıldığı serginin açılışı, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve Scala Genel Müdürü Maria di Freda tarafından yapıldı.


 

     Açılış töreninde konuşan Büyükelçi Esenli, Leyla Gencer’in en sevdiği yer ve en ünlü rollerini yorumladığı “Scala Tiyatrosu”nda Gencer’e ithaf edilen serginin açılışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esenli şu ifadeleri kullandı:


 

     “Opera dünyasında bulunduğu yeri, yalnızca repertuvarının çeşitliliğiyle değil, canlandırdığı karakterlere kattığı dramatik nüanslarla da sağlamlaştıran Gencer, araştırmacı kişiliği ve iyi bir eğitimci olmasının verdiği sorumlulukla romantik dönemin unutulmuş birçok eserini gün ışığına çıkartmıştır. Leyla Gencer, lirik bir şarkıcı olmasının yanı sıra, Türkiye’den opera icra etme tutkusuyla tüm dünyanın sahnelerine uzanan çok yönlü bir sanatçıydı. Sahnelerden çekildikten sonra bile unutulmaz bir direktör olduğu ve Milano’da 2008 yılında ölümüne kadar eğitmenlik yaptığı ‘Accademia Teatro Alla Scala’nın kuruluşuna katkı sağlamıştır.”


 

     “Uluslararası Leyla Gencer Ses Yarışması”nın bu sene dokuzuncusunun düzenleneceğini kaydeden Esenli, sanat çevrelerinin Gencer için kullandığı “çağın divası, kusursuzluğun simgesi” sözlerini tekrarladı. Açılışın ardından konuklara Büyükelçiliğin ev sahipliğinde bir resepsiyon verildi. 13 Mayıs-16 Eylül arasında ziyarete açık olacak sergide, Leyla Gencer’in arşivde yer alan fotoğraf ve görüntüleri yer alacak. Ayrıca 14 Mayıs Pazartesi akşamı da Gencer’in anısına “Scala Tiyatrosu”nda bir konser düzenlenecek.



     Aydınlık Gazetesi - 14.05.2018, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795286
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1100

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.