17.05.2018 / Fen Lisesi Öğrencileri ‘Lüküs Hayat’ı İzledi

9. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği


     “Milas Belediyesi” tarafından düzenlenen “9. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği”nin ikinci gününde sahnelenen “Yaşamın İçinden” adlı oyun beğeni topladı.


 

     Bu yıl 5 tiyatro topluluğunun katıldığı şenlik dün “Sebahattin Akyüz Fen Lisesi” öğrencilerince sahnelenen “Lüküs Hayat” adlı oyunla start almıştı.


 

     Seferihisar’ın “Ulamış Köyü”nde yaşayan kadınlar gönüllü olarak katıldıkları köy tiyatrosunda sergiledikleri performanslarıyla dikkatleri üzerlerine topladı. Gündüzleri bağ, bahçe ve tarlada çalışırken birden kendilerini provalarda bulan kadınlar, 9 ay gibi kısa sürede hazırlanmalarına rağmen ortaya koydukları oyunla tiyatroseverlerden tam not aldı.


 

     “Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu”nda sahnelenen oyuna tiyatroseverler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Sahnelenen oyunu ayrıca Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar’ın yanı sıra “Cumhuriyet Halk Partisi” İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu, “Milas Ziraat Odası” Başkanı İsmail Atıcı ve kalabalık bir halk topluluğu izledi.


 

     Oyun sonrasında sahneye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, “Seferihisar Ulamış Köy Tiyatrosu” oyuncuları ve yönetmen Vedat Murat Güzel’e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.


 

     Milas’a tiyatro ve eğitim alanında yaptığı katkılarla adından söz ettiren Nebi Uslu anısına her sene geleneksel olarak düzenlenen şenlik 16 Mayıs Çarşamba “Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu” tarafından sahnelenecek olan “Bize Gülmek Lazım -2”, 17 Mayıs Perşembe günü “Fethiye Belediye Tiyatrosu” tarafından “Resimli Osmanlı Tarihi” ile devam edecek ve 18 Mayıs Cuma günü “Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu” tarafından sahnelenecek “Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünyası” adlı oyunla sona erecek.



     Batı Akdeniz Gazetesi - 17.05.2018, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797809
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1240

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.