18.05.2018 / MUSKİ Çalışanlarının Sahne Performansı Beğenildi

Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu


     “9. Nebi Uslu Tiyatro Şenlikleri”nin üçüncü gününde sahne alan “Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu” tiyatro severleri kahkahaya boğdu.


 

     “Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu” tarafından hazırlanan “Bize Gülmek Lazım” isimli dört skeçten oluşan komedi oyunu, Milas’ta seyirciyle buluştu. Yapımcılığını Murat Meral ve Ömer Toprakçı’nın üstlendiği, televizyonda izlediğimiz “Güldür Güldür” şovdan esinlenilen oyun “MUSKİ” çalışanları tarafından başarıyla sahnelendi. Kalabalık bir tiyatrosever topluluğun izlediği oyun salonu kahkahaya boğdu.


 

     Kadın-erkek ilişkisi, apartman yaşantısı, yerel yönetimler, plaza dili gibi birçok konunun ele alındığı tiyatro oyununu “Milas Belediyesi” Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, “Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçesi” Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu da izledi.


 

     Oyun sonunda sahneye gelen “Milas Belediyesi” Başkanı Muhammet Tokat “Ramazan Ayı”nın ilk günü olması nedeniyle herkesin “Ramazan”ını kutladı ve oyunu izlemeye gelenlere teşekkür etti. Başkan Tokat “Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu” oyuncularına da teşekkür ederek başarı diledi.


 

     “Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu” ve “Menteşe Belediyesi Tiyatro Topluluğu”nun önümüzdeki süreçte de işbirliği içerisinde olacağını belirten Başkan Tokat, “Bu akşam farklı duygular yaşadık. İzlediğimiz oyun bizi geçmişe de götürdü. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Tiyatro çok önemli bir sanat. Toplumun ve insanın duyarlılığını geliştiren, bu anlamda da insana çok şey katan bir sanat. Bu akşam çok farklı duygular yaşadığımızı belirtmiştim. Bunların en başında da Nebi Uslu hocamız geliyor. O’nun bizlerde çok emeği var. O’nun izinden gidenler, O’nun ektiği tohumları yeşertmeye ve adını yaşatmaya devam ediyor. Bu tiyatro şenliği ile de hocamızı bir kez daha anmış olduk. Hep söylüyorum, O yukarıda bizleri izliyor ve bizlerle gurur duyuyor. Bu anlamda böylesine güzel bir oyunu ‘Nebi Uslu Tiyatro Şenlikleri’ adı altında bu kadar güzel bir seyirci ile buluşturmak bizler için gurur kaynağı. Başta ‘Menteşe Belediyesi Tiyatrosu’ oyuncularına ve salonu dolduran siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emek harcayan Özel Kalem Müdürüm Salim Tanış ve personeline ve de tabii ki ‘MİŞTİ’ ekibimize etmek istiyorum. Bu ayarda bir ilçede 5 gün sürecek bir etkinliğe sürekli seyirci yaratmak kolay değil. Umuyorum ki son akşama kadar tiyatro sever vatandaşlarımız salonumuzu dolduracaktır. Hem Nebi Uslu adını yaşatmak hem de tiyatro sanatına destek vermek için sizleri diğer oyunlarımıza da bekliyor, teşekkür ediyorum” dedi.


 

     “Nebi Uslu Tiyatro Şenlikleri” kapsamında 17 Mayıs akşamı “Fethiye Belediyesi Tiyatro Topluluğu” tarafından “Resimli Osmanlı Tarihi”, 18 Mayıs akşamı ise “Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu” tarafından “Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünyası” adlı oyunlar sahneye konulacak.



     Batı Akdeniz Gazetesi - 18.05.2018, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796045
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1164

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.