10.06.2018 / Salda Gölü’nde Festivale İzin Kalktı

Salda Gölü


     Burdur’un “Yeşilova İlçesi”nde bulunan “Salda Gölü”, her yıl binlerce ziyaretçiyi bölgeye çekiyor. Ancak “Salda Gölü”nün bütüncül bir koruma sağlayan yönetim planının olmaması, giderek artan insan baskısı nedeniyle gölün geleceğini tehdit ediyor. Gölü besleyen dereler üzerinde “DSİ” eliyle inşa edilen göletler, göl çevresindeki kontrolsüz tarım ilacı kullanımına yoğun insan faaliyeti de eklenince “Salda”nın bembeyaz kumsalları kararmaya başladı.


 

     Salda Gölü kıyısında 30 bin kişinin katılımıyla üç gün sürecek bir müzik festivali organize edilmesi kamuoyunun tepkisini çekti. “Salda Gençlik Festivali” adıyla 29 Haziran-1 Temmuz günlerinde düzenlenmek istenen etkinlikle ilgili kamuoyunun çekincelerini içeren haberlerimizin ardından harekete geçen “Burdur Valiliği”, göl kıyısındaki kitlesel etkinliğe izin vermedi. Valiliğin konuyla ilgili resmi yazısı “Yeşilova Kaymakamlığı”na iletildi.


 

     Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz valilik yetkilileri, ilgili kurumlardan gelen görüşler doğrultusunda alınan kararın “Yeşilova Kaymakamlığı” aracılığıyla organizasyon firmasına ve “Yeşilova Belediyesi”ne iletildiğini dile getirdi. Buna göre valilik kararına rağmen korunan alanda kitlesel bir etkinlik yapılması durumunda yasal işlem uygulanacak.


 

     Valiliğin talebi üzerine festival düzenlenmek istenen “Salda Gölü” kıyısında yapılan incelemede, 10 bin çadır kurulması planlanan alanın, gölü korumak için belirlenen “hassas alan”da kaldığı belirlendi. “Doğal SİT Alanı” olarak da koruma altında olan bölgede etkinlik yapmak “Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu”nun iznine tabi. Ancak Denizli merkezli “THEF Organizasyon Şirketi”nin bu yönde bir izin talebinin olmadığı da ortaya çıktı.


 

     …………………………………



     Aydınlık Gazetesi - 10.06.2018, Pazar (Yusuf Yavuz)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795334
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1107

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.