02.06.2018 / Karanlıktan Işığa Lotus Kadınlarının Yolculuğu

Cangüler, Melis


     Frida Kahlo’nun hayatı ilk kez “Flamenko Dans Tiyatrosu” olarak sahneleniyor. “Lotus Kadınları Serisi”nin ilki olan “Frida” 23 Haziran’da “Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi”nde seyircisiyle buluşacak.


 

     “Melis Cangüler Azulmavi Flamenko Akademi”, orijinal fikri Melis Cangüler’e ait olan yönetmenliğini Zeynep Özyağcılar’ın üstlendiği “Lotus Kadınları Serisi”nin ilk temsili olan “Frida” ile sahnede. Melis Cangüler, “Akademi Dansçıları” ile birlikte acı, aşk ve tutkunun vücut bulduğu “Frida”yı, flamenkoyla sahneye taşıyor.


 

     Şişli Cemil Candaş”da Sergilenecek


 

     Frida Kahlo’nun hayatından kesitler, şimdiye kadar denenmemiş bir şekilde sahnelenmeye hazırlanılıyor.


 

     Türkiye’de ilk kez flamenko dans tiyatrosuyla, Frida’yı tamamen farklı bir bakış açısıyla seyirciyle buluşturacak olan bu gösteri, 23 Haziran 2018 tarihinde “Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi”nde sergilenecek.


 

     Lotus çiçeği gibi karanlıktan, kirlenmeden ışığa ulaşmış; yaşadığı acıları, aşkları ve resme olan tutkusuyla sarsıcı bir kadın hikayesi olan “Frida”yı, danslarıyla Akademinin kurucusu ve eğitmeni olan  Melis Cangüler barkovizyonda ise Zeynep Özyağcılar canlandırıyor. Yönetmenliğini Zeynep Özyağcılar ve koreografilerini Melis Cangüler’in üstlendiği heyecanla beklenen gösteride “Melis Cangüler Azulmavi Flamenko Akademi” dansçıları da yer alıyor.



     Sözcü Gazetesi - 02.06.2018, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796900
Online Ziyaretçi Sayısı:25
Bugünlük Ziyaret :1209

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.