18.07.2018 / Ağlattı, Ayakta Alkışlandı

Sevdamız Vatan Tiyatro Oyunu


     “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle “Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Tiyatro Ekibi” tarafından “Sevdamız Vatan” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.


 

     “FBKM”de sahnelenen “Sevdamız Vatan” adlı tiyatro oyununu Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve eşi ile Fethiye protokolü üyeleri, resmi kamu kurum amirleri ve müdürleri, “AK Parti Fethiye İlçe Yönetimi”, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar izlediler. Duygulu anların yaşandığı “Sevdamız Vatan” adlı tiyatro gösteriminde bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadılar.


 

     Ahmet Ekdi’nin yazdığı ve yönetmenliğini Yeşim Ekdi’nin yaptığı “Sevdamız Vatan” adlı tiyatro oyununda “dar gelirli insanların yaşadığı bir mahallede bir çay ocağında yaşanan günlük olaylar ve bu insanların kalplerindeki vatan sevgisi” anlatılmakta. “Sevdamız Vatan” adlı tiyatro gösterimi daha sonra 15 Temmuz gecesi bu vatansever insanların vatan için tereddüt etmeden darbe kalkışmasını önlemeye gitmeleriyle son buluyor. Kimisi dönemiyor ve şehit düşüyor kimisi ise geri dönüp şehitler için ağıt yakıyor. Tiyatro gösteriminin sonunda Şehit Ömer Halisdemir için yazılan 30 kuş şiiri “Fethiye Anadolu Lisesi” öğrencilerinden Ali Şahin tarafından okundu. Tiyatro gösterimi sonunda izleyenlerle birlikte sahne alınarak “15 Temmuz Demokrasi Marşı” çalınarak söylendi.



     https://gazetefethiye.com sitesinden alınmıştır. - 18.07.2018, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796170
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1173

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.