27.07.2018 / Gençlik Oda Orkestrası Turnesi Başladı

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası


     “Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı” (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, “TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası”nın, 25’inci kuruluş yıl dönümleri vesilesiyle dün Kosova’da verilen konserle başlayan “Balkanlar Turnesi”ni değerlendirdi.


 

     Türk dünyasının farklı ülkelerinden genç müzisyenlerin “TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası” çatısı altında bir araya geldiğine dikkati çeken Kaseinov, “Dil, din, ırk gözetmeksizin müziğin birleştirici etkisine bir kez daha şahit olacağız” diye konuştu.


 

     Turneye, orkestranın Ankara’da yoğun bir çalışma programı ile hazırlandığını söyleyen Kaseinov, şunları kaydetti:


 

     “Gördüğümüz yoğun ilgi üzerine bu yılki rotamıza yeni şehirler ekledik. Orkestramızdan yakın gelecekte dünya çapında tanınacak sanatçıların çıkacağına inanıyorum. Onların başarıları tüm Türk dünyası için gurur kaynağı olmaya devam edecek.”


 

     Dokuz Günde Altı Konser


 

     Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Türkmenistan’dan “TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası”na katılan genç sanatçılar, “Balkanlar Turnesi” kapsamında dokuz günde altı konser verecek. Orkestra, bugün Kosova’da iki konserle turnesine başlayacak. Bu kapsamda 30 Temmuz’da Karadağ’ın kültür başkanı Cetinje’de dünyaca ünlü Rus kemancı Viktor Tretiakov’la aynı sahneyi paylaşacak genç yetenekler, 1 Ağustos’ta Mostar’lı sanatseverlerle buluşacak. “TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Balkan Turnesi”, 4 Ağustos’ta ise “Zenica Halklar Tiyatrosu”nda verilecek konserlerle sona erecek.



     Aydınlık Gazetesi - 27.07.2018, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796788
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1202

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.