02.09.2006 / Şiddete Karşı Müzikle Savaş

Şiddete Karşı Müzikle Savaş


     “Adana Natürel Müzik Merkezi”
kurucusu emekli öğretmen Sığırcı, “Eğitimde müziğe ağırlık verilmesi, şiddeti azaltacak” dedi.

     “Özel Natürel Müzik Merkezi” kurucusu olan Durmuş Sığırcı, müziğin matematik, fen kadar önemli olduğunu belirtip çocukların müzik konusunda yönlendirilmelerini istedi.

     Okullarda Şiddete Çare

     Bilimsel sonuçlara göre müziğin stresi azaltıp acıya dayanıklılığı artırdığının belirlendiğini söyleyen Sığırcı, “Türk Milli Eğitim Sisteminde müziğe yeterli ağırlık verilmiyor. Bu nedenle gençler şiddete yöneliyor” dedi.

     Silah Yerine Enstrüman

     Müzik eğitimine ana sınıfından başlanıp diğer okullarda yer verilmesi gerektiğini vurgulayan Sığırcı şöyle dedi: “Müzikle içiçe olanın ruh güzelliği artar. Elinde silah-bıçak değil, bir müzik enstrümanı vardır.”

     Hürriyet Gazetesi Çukurova Gap Eki - 02.09.2006, Cumartesi

     Okullarda Şiddet Müzikle Önlenir


     Adana’daki “Natürel Müzik Merkezi” kurucusu Sığırcı, “Müziğin şiddeti önlediği bilimsel araştırma sonuçları ile kesin olarak kanıtlanmıştır” diye konuştu.

     “Özel Natürel Müzik Merkezi” kurucusu emekli öğretmen Durmuş Sığırcı, ruhun gıdası olarak nitelendirilen müziğin, matematik ve fen kadar önemli olduğunu belirtip, anne-babaların çocuklarını, müzik eğitimi almaları ya da bir hobi olarak müzikle uğraşmaları için yönlendirmelerini istedi.

     Ana Sınıfında Başlasın

     Bilim adamlarının araştırma sonuçlarına göre müziğin stresi azaltıp, acıya karşı dayanıklılığı artırdığının belirlendiğini söyleyen Sığırcı, eğitim sisteminde, müzik eğitimine yeterli ağırlık verilmediği için öğrencilerin giderek şiddete yöneldiğini ileri sürdü.

     Müzik eğitimine ana sınıfından başlayarak ilköğretim ve diğer kademedeki okullarda düzenli olarak yer verilmesi gerektiğini vurgulayan Sığırcı, “Müzikle içiçe olan insanın duygu zenginliği, ruh güzelliği vardır. Elinde güzellik ve hoş sesler sergileyen enstrümanı vardır. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi şiddetten müzikle uzak tutabiliriz” dedi. Çocuk ve gençlerin müzik eğitimi ile ruhlarını zenginleştirip güzelleştirmek gerektiğini vurgulayan Sığırcı şöyle dedi:

     Çocuk Yönlendirilsin

     “Çocuklarımızın estetik duygularının güzelleştirilerek toplumsal yaşama yansımasını sağlamak esas olmalıdır. Okullarımızda bu eğitim olmadığı gibi, özel müzik eğitimi veren kuruluşlara da olumlu gözle bakılmamaktadır. Çocuğun kendini tanıması, kişiliğinin gelişmesi için müzik önemli.”

     Hürriyet Gazetesi - 02.09.2006, Cumartesi (Tuncay Dağlı)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797511
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1232

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.