31.08.2018 / Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Yılmaz, Cem - Özpetek, Ferzan


     Bu yıl 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Uluslararası Antalya Film Festivali Programı” açıklandı. Geçtiğimiz yıl “Ulusal Yarışma” kategorisinin kaldırılmasıyla tepki çeken festivalde 55 filmlik bir program hazırlandı. Festivalde dünyanın kalbindeki yönetmen Ferzan Özpetek ve sinemada 20. yılını kutlayan Cem Yılmaz’a “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verilecek.


 

     Festival’in açılışı Oscarlı İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin de katılacağı “Everybody Knows/Herkes Biliyor” filminin Türkiye prömiyeri ile yapılacak. Bu yılki “Onur Ödülleri” ise Macaristanlı usta yönetmen Bela Tarr, Itır Esen ve Ömer Vargı’ya takdim edilecek. Gelecek yıldan itibaren festivalde “Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri” de verilecek. Bu yılki “Onur Ödülleri”nin Macaristanlı usta yönetmen Bela Tarr, Itır Esen ve Ömer Vargı’ya verileceği festival, iki Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin de katılacağı “Everbody Knows/Herkes Biliyor” filminin Türkiye prömiyeri ile açılacak.


 

     Festivalde geçtiğimiz yıl “Ulusal” ve “Uluslararası” kategori birleştirilmiş, söz konusu gelişme sinemacıların tepkisini çekmişti.


 

     Gelecek yıldan itibaren festivalde “Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri” verileceği açıklandı. “Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü” Erkin Yılmaz da, “Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri”nin Türkiye’nin Oscarları olacağını ifade etti.


 

     “Film Forum”a Rekor Başvuru


 

     Türk sinemasına önemli katkılarda bulunan “Antalya Film Forum”un direktörü Zeynep Atakan, bu yıl “Antalya Film Forum”un 5’incisini gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Temeli ‘Forum’da atılan projeler dünya prömiyerlerini yapıyor. Bu yıl 200’ün üzerinde başvuru aldık. Bela Tarr gibi usta bir ismin gençlerle film atölyesi yapması çok önemli. Oscarlı iki yönetmenle daha master class’lar düzenleyeceğiz” diye konuştu.



     Sözcü Gazetesi - 31.08.2018, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796815
Online Ziyaretçi Sayısı:23
Bugünlük Ziyaret :1205

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.