16.05.2009 / Ünlü Balerinden Dizi Sürprizi

Merih Çimenciler


     Devlet Opera ve Balesi'nin dünyaca ünlü rejisörü ve koreografı Merih Çimenciler, yeni bir televizyon dizisinde rol almak üzere yapımcı firmayla anlaşma imzaladı.

     Reşat Nuri Güntekin'in "Yaprak Dökümü", "Dudaktan Kalbe" ve Halid Ziya Uşaklıgil'in "Aşk-ı Memnu" eserlerini ekrana taşıyan, böylelikle Türk edebiyatını televizyon seyircisiyle buluşturan "Ay Yapım", yeni proje için kolları sıvadı. Şirket yetkilileri, Merih Çimenciler'in de rol alacağı ve adı şimdilik sır gibi saklanan bu yeni edebi yapımın çekimlerine başlamak üzere gün sayıyor. "Ay Yapım"dan gelen teklifi fazla düşünmeye gerek görmeden kabul ettiğini belirten Çimenciler, "Televizyon izleyicisiyle buluşacağım için çok mutluyum" diyor.

     Yıllar Sonra Yollar Kesişti

     Aslında "Devlet Opera ve Balesi"nde rejisör ve koreograf olarak çalışsa da kameralara yabancı bir isim değil Merih Çimenciler... Altı yıl kapalı gişe oynayan "Çalıkuşu Balesi"nde de imzası bulunan sanatçı, sinemadaki ilk başrolünü Tarık Buğra'nın tanınmış eseri "İbiş'in Rüyası"nda üstlendiğini anlatıyor. Bu projenin hayatında çok önemli bir yer tuttuğuna değinmeden de geçemiyor: "Film TRT için çekiliyordu ve o zamanlar TRT'nin dramalar müdürü Ekrem Çatay'dı. Yıllar sonra Ekrem Bey'in sahibi olduğu Ay Yapım'dan yeniden teklif almak benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Dizinin çekimlerine başlamak için sabırsızlanıyorum."

     Yılmaz Güney'in Teklifini Geri Çevirmiştim

     İlk sinema filmi teklifini "Ankara Devlet Konservatuvarı"nda öğrenciyken Yılmaz Güney'den alan Merih Çimenciler, çok istemesine rağmen bu teklifi geri çevirmek zorunda kalmış: "Onbeş yaşındayken 'Umut' filminde rol almam için teklif geldi. Ama bale öğretmenim çok başarılı olduğum gerekçesiyle buna izin vermedi."

     Hürriyet Kelebek Eki - 16.05.2009, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770259
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1013

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.