15.09.2018 / Usta Senarist Deniz Yayın Vefat Etti

Yayın, Deniz


     Ses sanatçısı Onur Akay, senarist ve sinema araştırmacısı Deniz Yayın’ın vefat ettiğini duyurdu.


 

     Magazin camiasında “Felaket Tellalı” lakabı ile ün yapan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, senarist ve sinema araştırmacısı Deniz Yayın’ın vefat ettiğini duyurdu.


 

     Bugünkü yazısında Deniz Yayın’ın ölüm sebebini ve cenaze bilgilerini yazan Onur Akay, “Sinematürk kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Deniz Yayın ile Yeşilçam Denizi’ programından tanıdığımız ünlü senarist Deniz Yayın, aniden yakalandığı hastalık nedeni ile dün ameliyata alındı. Maalesef ameliyat masasında dün 18.00 saatlerinde vefat etti. Cenazesi bugün 15 Eylül Cumartesi günü, ‘Bursa Karacabey Ulu Camii’den ikindi namazında kaldırılacak ve ‘Karacabey Mezarlığı’nda defnedilecektir. Programına Nebahat Çehre’den Ahu Tuğba’ya, Zeki Alasya’dan Fikret Hakan’a kadar çok sayıda unutulmaz isimleri konuk etmişti. Mekanı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.


 

     “Altın Portakal Film Festivali”nde Ödül Almıştı


 

     Senaryosunu yazdığı, “Filmin Yaşı Yok - Vurun Kahpeye 4” isimli filmi ile “47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali”nde ödül kazanan Deniz Yayın, çok sayıda filmin senaryosuna katkıda bulunmuş ve “Yeşilçam”la ilgili programlar sunmuştu.



     Gazete Vatan - 15.09.2018, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798458
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1253

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.