04.10.2018 / Ponza’dan Fantastik Bir Klip: 'Gold & Round'

Ponza Grubu


     “Ponza” yeni single'ı “Gold & Round” için yayınladığı müzik videosu, içinde barındırdığı fantastik öğelerle izleyenlerin beğenisini kazandı. Yönetmenliğini Yiğit Evgar’ın üstlendiği videonun hikayesi ve görsel efektleri grubun vokalisti Güneş Akyürek’in imzasını taşıyor.


 

     “Ponza”nın “Gold & Round” klibi, mübadele zamanı boşalan ve yıkılmaya yüz tutmuş yapıların duvarları dışında insana dair hiçbir şey kalmayan “Sazak Köyü”nde çekildi. Hayali bir krallıkta geçen video, gizemli bir objenin göklerden köye inmesini konu alıyor ve simgesel olarak halk ve güç sahipleri arasındaki sınıf çatışmasına mercek tutuyor.


 

     “Ponza” üyeleri, yeni klipleriyle ilgili “Bu gizemli altın küre insanlara özgürlüklerini ve güçlerini hatırlatan bir cümle veya bir fikir olabilir. Uzak gezegenlerden gelen bir varlığın bu ezilen halka yardımcı olması ve krallarını alt etmeleri ve özgürlüklerine kavuşmaları için onlara güç vermesi olarak da yorumlanabilir tabii” diyor.


 

     Albüm Geliyor


 

     Klip, “Ponza”nın önümüzdeki dönem çıkacak olan albümünün de habercisi durumunda. Vokalde ve gitarda Güneş Akyürek, fx gitarlarda Mehmet Korkmaz, davulda Salih Topuz ve bas gitarda Burak Serter’den oluşan “Ponza”nın yolculuğu Güneş Akyürek’in yaptığı ev kayıtlarını geliştirmek için davulcu ve elektronik müzik prodüktörü Salih Topuz ile güçlerini birleştirmesiyle başladı. Çıkış EP’si “Free Kids”i 2015’te dijital ve plak formatlarında yayınlayan grup, 60’lar ve 70’lerin sevgi dolu protest tınılarını grunge, garage, surf ve psychedelic rock elementlerini birleştirerek kendine has bir şekilde aktarıyor.


 

     Ekip, 10 Ekim Çarşamba akşamı yeni sezonun ilk konseri için “Kadıköy Mecra”da dinleyicileri ile buluşacak.



     Sözcü Gazetesi - 04.10.2018, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769955
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :986

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.