07.10.2018 / DogFest Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Okutan, Sevinç - Tombak, Deniz


     “Çalış Plaj Sporları Sahası”nda dün başlayan “DogFest Türkiye”, hayvanseverler ile vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Festivalde seslendirilen “HAYED Marşı” ile müzik eşliğinde “Zabıta Aslan”a ithaf edilen yazının okunması izleyenlerden büyük alkış aldı.


 

     “Fethiye Belediyesi” ve “HAYED”in desteği, https://www.temizmama.com ana sponsorluğu, “4P1K Dergi Organizasyonu” ile yapılan “DogFest” dün başladı. Tören alanının yanında hazırlanan standlarla panayır havasına dönüşen festivalde oldukça renkli görüntüler oluştu. Açılış konuşmalarının ardından başalayan etkinlikte “FBKM”den Nurdan Karakaş’ın minik kursiyerlerinin hayvanlarla ilgili resimlerinden oluşan sergi açılışı yapıldı. “Özel Hatem Okulları” öğrencilerinin pandomim gösterisi ile korosu yer aldı.


 

     Zabıta Aslan da Unutulmadı


 

     Minik öğrrencilerin ayakta alkışlandığı gösteri sonrası Sevinç Okutan’ın besteleyip piyanosuyla eşlik ettiği “HAYED Marşı”nı Deniz Tombak seslendirdi. İkili izleyenlerden büyük alkış aldı. Sevinç Okutan, piyanosu eşliğinde “Zabıta Köpek Aslan”a ithaf edilen yazıyı okudu:


 

     “Köpekler, binlerce yıldır insanoğlunun en sadık dostu, koruyucusu, yardımcısı. Yeri geldiğinde karşılıksız olarak seven bir dostudur. Köpeklerle insanlar arasında yaşanan, köpeklerin insanoğlunun en yakın dostu olduğunu anlatan yüzlerce, binlerce yaşanmışlık bile onların ne kadar sadık bir canlı olduğunu anlatmaya yetmez. Kimisi sahibinin hayatını, kimisi sahibinin mallarını korumak için hayatını tehlikeye atmaktan çekinmemiştir. Kör, sağır ve dişsiz doğan köpekler, annelerinin yanında başladıkları hayatlarında insanlarla da tanışırlar. Bu tanışma bazıları için bir mutluluk kaynağı olsa da bir çoğu için hiç te iyi olmaz. İnsanoğlunun en iyi dostu köpeklerden bazıları, bir canlıya yapılmaması gereken şiddetle tanışır. Bazıları en acımasız işkenceleri çeker. Ancak bu sevimli dostlarımız insanlara güvenmekten asla vazgeçmez. Tarih; Galler’de çılgınca akan nehirden 27 kişinin hayatını kurtaran Jack adlı retriever cinsi köpek ile Japonya’da sahibini beklemek için 10 yıl boyunca gittiği metroda hayatını kaybeden Hachiko gibi kahramanları yazar. Köpeklerin kahramanlıklarından bahsedilen bir ortamda, insanların kahramanlıklarından da bahsetmek gerekir. Adı neydi kimse ilgilenmedi. Yavruluğundan şu ana gelinceye kadar nasıl yaşadığı bilinmedi. İnsanlar onu bir aracın arkasına bağlanıp insanlık dışı bir hareketle sürüklenmesiyle tanıdı. Kurtarılarak hayvan barınağına getirildi. Bakımı yapıldı. Yaraları iyileştirildi. Asıl yaraları kalbindeydi. Onun yaralarını iyileştirirken sevgilerini de verdiler. Sonra; hayvanlara şiddet uygulamayın, bu örnek olsun, ‘Fethiye Belediyesi Zabıta Ekibi’nde yer alsın, adı da Aslan olsun dediler. O şimdi bir zabıta ve aramızda bulunuyor. Bu tavırla birçok kurum ve insana örnek olan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve belediye yöneticilerine, İlçemizdeki sokak hayvanları için özverili çalışma yürüten ‘HAYED’ Görevlilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, yaptıkları örnek tavırların tüm dünyaya yayılmasını ümit ediyoruz.”


 

     Müzik eşliğinde yazının okunması sırasında “Zabıta Aslan”ın sahne önüne gelmesi festivale katılanlardan büyük alkış aldı.


 

     Sevinç Okutan piyano ve Tuğrul Göğüş’ün kemanıyla katıldığı dinleti izleyenlerden alkış aldı.

Göğüş, Tuğrul - Okutan, Sevinç

 

     Festival, eğitmenlerin köpek eğitimi ile ilgili soru cevap ve yarışmalarıyla devam etti.


 

     DogFest’in Geliri Sokak Hayvanlarına Harcanacak


 

     “DogFest Türkiye Etkinliği”nin ikincisi olan ve “Çalış Plaj Sporları Alanı”nda gerçekleştirilen köpek festivalinde;  birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalin geliri sokak hayvanları için harcanacak.



     http://www.fethiyenettv.com sitesinden alınmıştır. - 07.10.2018, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798242
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1248

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.