15.06.2010 / Sen misin Başını Açan?...

Arya, Fatemeh Motamed


     “Cannes Film Festivali”
ne başını örtmeden katılan ünlü İranlı kadın oyuncuya büyük ceza...

     “Cannes Film Festivali”ne başını örtmeden katılan ünlü İranlı kadın oyuncu Fatemeh Motamed Arya, “Devlet Radyo Televizyon Denetleme Konseyi”nin gazabına uğradı.

     Fransa’da düzenlenen “Cannes Film Festivali”ne “türbansız” olarak katılan İranlı ünlü kadın oyuncu Fatemeh Motamed Arya’ya televizyona çıkma yasağı getirildi. İran’ın “Reca Haber Ajansı”,“Devlet Radyo Televizyon (IRIB) Denetleme Konseyi” tarafından kadın oyuncu Fatemeh Motamed Arya’ya Fransa’da yapılan “63. Cannes Film Festivali”nde “ülke giyim kurallarına aykırı giyindiği” için yasalar gereği televizyona çıkma yasağı getirilmesi istendiğini bildirdi.

     Ajans, Konsey tarafından IRIB Başkanı İzzetullah Zergami’ye yapılan isteğin kabul gördüğünü ve bundan sonra Arya’nın televizyon ekranlarında herhangi bir programda olmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. İran basını, 48 yaşındaki aktrisin Mayıs ayındaki festivalde türbansız olduğunu ve ayrıca ülkedeki reformcu muhalif grupları sembolize eden yeşil bezi koluna bağladığını ileri sürmüştü.

     Arya’nın kocası aktör Ahmet Hamed ise karısının muhaliflerle ilgisi olmadığını, bilgisi dışındaki fotoğrafların aktris bir aksesuar mağazasında bileklik denerken çekildiğini, karısının yeşilin dışında mavi ve sarı bileklikleri de taktığını söyledi.

     Gazete Vatan – 15.06.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795295
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1102

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.