23.06.2017 / Açık Hava Festivali Rekor Kırdı

Glastonbury Festivali


     İngiltere’de düzenlenen dünyanın en büyük açık hava festivali “Glastonbury” son sürat başladı. Dört gün sürecek festivalin katılımcıları dünyanın dört bir yanından, eşyalarıyla birlikte Glastonbury şehrine göç etti.


 

     İngiltere’nin Glastonbury şehrinde yapılan, yeşil alanda müzik ve canlı sanat performanslarının sergilendiği festivale bu yıl yaklaşık 200 bin kişi katıldı.


 

     Glastonbury’de düzenlenen festivale katılan binlerce kişi partiye günün çok erken saatlerinde “güldürme gazıyla” kahvaltı ederek başladı.


 

     Kalabalık günün ilk saatlerinden itibaren “güldürme gazı” dolu balonlardaki havayı solumaya başladı ve “Glastonbury Festivali” “neşeli” bir hal aldı. Herhangi bir rengi ve kokusu olmayan, çok ucuz olan bu gaz bedende aşırı duyarlılık yaratıyor, 18. yüzyıldan beri kullanılıyor.


 

     Terör tehdidi nedeniyle güvenlik görevlilerinin aldığı sıkı önlemler dikkat çekti.


 

     Festival için konser alanına gitmek isteyenler erken saatlerde yola çıktı.


 

     Aşırı sıcak havaya rağmen gecenin geç saatlerine kadar devam eden partinin ardından ayakta kalabilen çok az insan vardı.


 

     Bugün ise festivale katılanlar insanlardan oluşan barış sembolü rekorunu kırmayı deneyecekler. Önceki rekor 5814 kişiden oluşuyordu.


 

     “Kings Meadow”daki “Stone Circle”a tüm dünyaya barış mesajı iletmek için binlerce kişinin katılımı bekleniyor.


 

     Manchester ve Londra’daki terör saldırılarından sonra gelen rekor denemesinin arkasında Beth Llewellyn “Neden bu kadar insan açık alanlarda toplanıp barış için birlik olmasın diye düşündüm. Bu organizasyonu sadece barış ve sevgi için yapıyorum ve dört gözle bekliyorum” diyor.


 

     Önceki akşam festivale katılanlar yüzlerini simlerle kapladı ve “ışıltılı” parti başladı. Aşırı sıcaklara rağmen festivale 200 bin kişi katıldı.


 

     1970 ve sonrasında hippi akımları ve özgürlük hareketi etkisi ile yapılmaya başlanan “Glastonbury Festivali”, günümüzde de her yıl yapılmaya devam ediyor.


 

     Festival, her ne kadar çağdaş müzik etkinlikleriyle tanınmış olsa da dans, sirk, kabare, tiyatro vb. diğer performans sanatları da festivalde gösteriliyor.



     Gazete Vatan - 23.06.2017, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772178
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1088

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.