14.10.2018 / Levent Kırca Eserleriyle Yaşamaya Devam Edecek

Levent Kırca Eserleriyle Yaşamaya Devam Edecek


     Usta sanatçı Levent Kırca vefatının 3. yılında İstanbul Kadıköy’de bulunan “Erkan Yücel Kültür Merkezi”nde (EKM) anıldı.


 

     Türk tiyatrosunun önemli ismi, Aydınlıkçı sanatçı Levent Kırca anısına düzenlenen program, sanatçının hayatını anlatan video gösterimiyle başladı. Müzik dinletisinin de olduğu gecede fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Akadur Töleğen Kırca’yı çektiği fotoğrafları, anılarıyla birlikte anlattı. Kırca’nın veda mektubu ve kendi sesinden yazdığı şiirin de dinletildiği programda “Görev Vakfı” Başkan Yardımcısı Yalçın Büyükdağlı bir konuşma yaptı. Büyükdağlı, Kırca’nın tam bir halk insanı olduğunu vurgulayarak, O’nun en ağır görevleri aşkla yaptığını söyledi.


 

     Görev Vakfı İsim Babası


 

     Büyükdağlı, Kırca’nın “Ulusal Kanal”da üstlendiği görevleri ve birlikte çalıştıkları günleri de anlattı. Kırca’nın bütün yoğunluğuna rağmen yine de tiyatrodan kopmadığını belirten Büyükdağlı şöyle devam etti: “Görev Vakfı’nın kuruluşunda isim tartışması yürütüyoruz. Kırca’ya da sorduk. ‘Biz bu işi devrimci bir vatan görevi olarak görüyoruz. Görev olsun’ dedi. Verdiği bir röportajda kanser olmak zorunuza gitmiyor mu sorusuna ‘Bu gayet normal. 20 yaşında binlerce gencimiz şehit düşüyor. Böyle düşünmek nankörlüktür, şehitlerimize saygısızlıktır’ cevabını verdi. Düzen O’nun önünü kesmeye çalışmıştır. Ama başaramamışlardır. Kırca skeçleriyle, yazılarıyla yaşamaya devam edecek. Gelecek kuşaklar 50-100 yıl sonra Kırca’dan bahsetmeye devam edeceklerdir.”


 

     Anma programında Levent Kırca’nın sanatçı arkadaşlarının görüntülü mesajları da yayınlandı. Kırca’yı çok özlediğini söyleyen Müjdat Gezen, insanların hala birşey gördüğünde “Tam Levent Kırcalık olay” dediğini belirtti. Kırca’nın cismen aramızdan ayrılsa da yaptıklarıyla hala yaşadığını vurguladı. Hayati Asılyazıcı da şunları belirtti: “Kırca, bu toplumun yetiştirdiği önemli sanatçılardan birisidir. Kırca’ya sadece skeç yazarı olarak bakılmaması gerekir, O bir tiyatro insanıdır.”



     Aydınlık Gazetesi - 14.10.2018, Pazar (Ercan Küçük)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795611
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1134

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.