29.10.2018 / ‘O Marşı Yasaklamak Haddiniz Değil’


     “Eğitim-İş 4 No’lu Şube”
Başkanı Zekeriya Çakmak, “İstanbul Erkek Lisesi”nde (İEL) “İzmir Marşı”nın “Cumhuriyet Bayramı” için düzenlenen tören programından çıkartılmasıyla başlayan olayla ilgili “İzmir Marşı’nı yasaklamak sizin haddiniz değildir. Bu marşların ağırlığı altında kalırsınız, ezilirsiniz. Cumhuriyet’in okullarında bizler oldukça bu marşlar söylenecektir” dedi.


 

     Öğrenciler, önceki gün düzenlenen törende programdan çıkarılan “İzmir Marşı”nı kendileri okumuştu. Okul müdür yardımcısı Metin Kuş’un, marşa sahnede enstrümanla eşlik eden öğrencilere tokat attığı iddia edilmişti. Okul müdürü aynı gün akşam saatlerinde velilere gönderdiği mesajda “Törenin bitiminde bir grup öğrencimiz tören içeriğinde olmayan marşları söylemek isteyince öğrencilere şu an kendisini de çok üzen ve yine kendisinin de tasvip etmediği bir şekilde müdahale edilmiştir” diyerek iddiaları doğrulamıştı.


 

     “Eğitim-İş 4 No’lu Şube” Başkanı Çakmak, olayın takipçisi olacaklarını belirterek “Cumhuriyetimizin değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu değerlere el uzatanlarla hukuki zeminde hiç yılmadan mücadele edeceğiz” dedi.



     Aydınlık Gazetesi - 29.10.2018, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797013
Online Ziyaretçi Sayısı:17
Bugünlük Ziyaret :1215

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.