20.05.2010 / O Süperstar, Ben Tornacı

Ortaç, Serdar


     “Haydi Gel”
tartışmasında Serdar Ortaç’tan Ajda Pekkan’a ve menajerine ilginç yanıt!

     Serdar Ortaç, şarkısını “Kral TV Gecesi”nde izinsiz okuyan Ajda Pekkan’a “Tapusunu almadan eve nasıl giremezsen, imza atmadan da şarkıyı okuyamazsın. Menajeri ‘o süperstar’ dedi. Doğru. Ben de tornacıyım!” diyerek tepki gösterdi.

     Ajda Pekkan’ın bu yaz çıkarmayı planladığı maxi single albümünün çıkış parçası “Hadi Gel”i, “Kral TV Ödülleri”nin dağıtıldığı gece izinsiz okuması, şarkının bestecisi Serdar Ortaç’ı kızdırdı. “Vatan”a konuşan Ortaç şunları söyledi:

     * Kral TV’nin gecesinde Gürcistan’daydım. Bir açılışa gittim. Başbakan, Başbakan’ın eşi Emine Hanım, bakanlar. O sırada TV’de Ajda’yı gördüm ‘şunun sesini açın, bu benim’ dedim. Hemen ofisi aradım ‘Ne oluyor arkadaşlar şarkı ne zaman gitti, ne zaman okundu?’ dedim. ’Biz de bilmiyoruz’ dediler. Hemen ‘durdurun şarkıyı dedim, gelince ilgileneceğim’ dedim.

     * Tapusu olmadan eve giremezsen, imza atmadan da bir şarkıyı okuyamazsın. Bu olayda şöyle gelişti: İmzayı ve yetki belgesini bizden almadan şarkıyı okudu. Biz de ‘şarkıyı neden iznimiz olmadan okudunuz’ diye ihtar verdik. ‘Yasal olarak bir yerde okunamaz’ dedik, ‘önce gelin izin alın’ dedik.

     * Ajda’nın müzik şirketinin sahibi Samsun Demir beni telefonla arayıp ‘Bu şarkıyı alabilir miyiz?’ dedi. ‘Ne demek abi, helal olsun’ dedim. Telefonda helal edilen şarkı koyun değil ki, kurban gibi kesesin. Helal edildikten sonra formaliteler başlar. Önce editöre giderler, beni temsil eden meslek birliğine fiyatını öğrenirler, imza ne zaman atılır diye sorarlar, şarkının adı ne olsun derler? Ama hiçbirini yapmadılar.

     * Bir de şarkımın adını ‘Hadi Gel’ yapmışlar. Ben o şarkının adına ‘Hadi Gel’ mi dedim. O benim çocuğum ya! Mesela çocuk yapıyorsun ve adını nüfus memuru koyuyor, var mı böyle bir şey. Formül yanlış, bu kadar rahatlık iyi değil. Mesela ben şarkının adını ‘Hayrını Gör’ diye düşünüyordum.

     * Ajda Hanım ‘Resim’ şarkısıyla 1 sene boyunca büyük sükse yaptı ve çalıştı. Benim Ajda Hanım’a şarkı vermeme ya da ona karşı cephe alma gibi bir durumum yok.

     * Ajda aramadı, üzülmüştür. Menajeriyle karşılaştık, bana ‘Ama o süperstar’ dedi. ‘Doğru söylüyorsun, ben tornacıyım. Bir sürü besteci var, bir Serdar’a mı kaldı’ dedim.

     * O şarkıyı Ajda Hanım’ın sesi güzelleştirdi tıpkı ‘Resim’ gibi. Ajda’ya şükranlarım var. Şarkıyı geri alma kısmına gelince laf ağızdan bir kere çıkar. Eğer kurallara uyarlarsa seve seve ömür boyu okur. Eğer yoksa kendisinin beste yapması gerekir ya da başkasından beste alsın.

     * Babam beni hep disiplinli yetiştirdi. Maneviyatta istediğin kadar yalaka, laçka ol, ama işinde disiplinli olacaksın. Bu kadar başarılı olmasaydım beni kim takardı?

     Kriz Çözüldü

     Serdar Ortaç ile Ajda Pekkan arasındaki kriz dün akşam üzerine doğru çözüldü. Pekkan’ın prodüktörü Samsun Demir’in Ortaç’ın prodüktörü Hüseyin Emre ile yaptığı telefon görüşmesi taraflar arasında yaşanan krizi tatlıya bağladı. Bunun üzerine Serdar Ortaç da şarkısını geri çekmekten vazgeçti. Şarkının isminin de Ajda Pekkan’ın isteği üzerine ‘Hadi Gel’ olarak kalması kararlaştırıldı.

     Gazete Vatan - 20.05.2010, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770987
Online Ziyaretçi Sayısı:45
Bugünlük Ziyaret :1047

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.