18.06.2010 / Kraliçe Özge'yi Alkışladı

Özge İnci Kraliçe Sofia ile Birlikte

     Dünyadaki tek Türk obuvacı Özge, “Kraliçe Sofia Müzik Akademisi”ni “üstün başarı” ile bitirdi.

     Dünyadaki tek Türk obuvacı Özge İnci, İspanya’daki “Kraliçe Sofia Müzik Akademisi”ni “üstün başarı” ile bitirdi. Diplomasını “İspanya Sarayı”nda Kraliçe’nin elinden aldı.

     23 yaşındaki Türk obuva sanatçısı Özge İnci, İspanya’nın başkenti Madrid’deki “Kraliçe Sofia Müzik Yüksek Okulu” tarafından “üstün başarı” ödülüne layık görüldü. “El Pardo Kraliyet Sarayı”nda düzenlenen törende Özge İnci “üstün başarı diplomasını” İspanya Kraliçesi Sofia’nın elinden aldı. Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat, eşi Ayşe Arat, İspanya Eğitim Bakanı Angel Gabilondo, Madrid özerk yönetimi başkanı Esperanza Aguirre gibi üst düzey davetlilerinin de bulunduğu törenin sonunda “Kraliçe Sofia Müzik Yüksek Okulu”ndan bir orkestra klasik müzik konseri verdi.

     Törende ayrıca dünyaca ünlü Hintli orkestra şefi Zubin Mehta’ya “8. Yehudi Menuhin Sanat ve Eğitim Ödülü” verildi. 2009-2010 akademik yılında obuva kategorisinde en başarılı öğrenci seçilen İnci, “Dünyada bir Türk obuvacı yok. Ben, Türkiye’nin de bu işte var olduğunu dünyaya göstermek istiyorum. Yurt dışında kendimi en iyi şekilde geliştirip daha sonra ülkeme dönerek, bilgilerimi aktarmak istiyorum” dedi. İnci, “Ailemin maddi olanakları fazla olmadığından, yurt dışında eğitimi karşılama imkanım yoktu. Türkiye’de yaptığım burs başvurularından da olumsuz yanıt aldım. Ama bir gün, Berlin Filarmoni Orkestrası’nda da obuva çalan dünyaca ünlü sanatçılardan Hansjörg Schellenberger, İzmir’deki konserde beni izledi, beğendi ve burslu olarak Madrid’deki bu müzik okuluna gelmemi sağladı. 3 yıldır burada bursluyum ve en az 1-2 yıl daha burslu kalacağım” dedi.

     Gazete Vatan – 18.06.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794245
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :872

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.