19.06.2010 / Hizbullah, Haifa'ya Karşı!

Wehbi, Haifa


     Akdeniz’de şimdi de ‘Meryem’ krizi çıktı! Seksi şarkıcı, “Gazze’nin misyonuna gölge düşürür mü?”

     Lübnan’dan Gazze’ye yardım götürecek “Meryem” adlı kadın gönüllüleri gemisine seksi şarkıcı Haifa Wehbi’nin binmek istemesi Hizbullah’ı kızdırdı. Seksi klipleriyle bilinen şarkıcı “Gazze misyonuna gölge düşürür diye” gemiye alınmadı.

     Hizbullah’ın “çıplaklığıve ahlaksız giyimiyle Gazze’ye yardım misyonuna ve gemideki kadınlara gölge düşüreceği” için Haifa’nın gemiye binmesine yasak koyduğu söylendi.

     “Mavi Marmara Gemisi”nde 9 kişinin hayatına mal olan İsrail operasyonuyla Akdeniz’de yükselen tansiyon şimdi yeni bir Gazze’ye yardım gemisiyle tekrar yükselişe geçti. Lübnan’dan kalkacak kadın gönüllülerinden oluşan Gazze’ye yardım gemisi “Meryem” önümüzdeki hafta Beyrut’tan yola çıkacak. İsrail, BM’ye Lübnan gemisini engelleme çağrısı yaptı, aksi halde gemiye operasyon düzenleyeceği uyarısında bulundu. Ancak asıl sorun gemiye binecek bir kadın yüzünden çıktı. Yardım gemisi “Meryem”e binecek kadınlar arasında Lübnan eski güzeli olan seksi şarkıcı Haifa Wehbi’nin de bulunması Hizbullah’ı kızdırdı. Örgüt yönetiminin hemen harekete geçerek açık saçık klipleriyle ünlü Haifa’nın gemiye binmesini engellediği belirtildi. Ancak “Meryem” gemisini organize eden Suriye’de yaşayan Filistin asıllı iş adamları Samir el Hac ve Yasser Kaşlak, Hizbullah ile hiç bir bağlantılarının bulunmadığını, bu konuda çıkan haberlerin karalama amaçlı olduğunu açıkladı. Öte yandan “Meryem” gemisine operasyon düzenlenmesi konusu İsrail’i de endişelendiriyor. Çünkü Lübnan ile Gazze arasındaki mesafe çok az ve İsrail askerlerinin gemiye çıkıp Gazze’ye ulaşmadan gemiyi teslim almak için gerekli zamanı olmayabileceği belirtiliyor. “Mavi Marmara”ya uluslararası sularda operasyon düzenlenmesinin gerekçesi olarak da bu gösterilmişti. Meryem ile birlikte 50 gazeteciyi ve 25 Avrupalı gönüllüyü taşıyan bir gemi Beyrut’tan yola çıkacak.

     Gazete Vatan - 19.06.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769348
Online Ziyaretçi Sayısı:42
Bugünlük Ziyaret :916

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.