24.12.2018 / Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Serbest Bırakıldı!

Gezen, Müjdat - Akpınar, Metin


     Haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Burada savcıya ifade veren Akpınar ve Gezen, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. İki sanatçı ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


 

     Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


 

     “Halk TV”de yayınlanan “Halk Arenası” programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı.


 

     Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesinin ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, “Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi. Metin Akpınar, sivil polis aracına bindi.


 

     Akpınar, polis aracıyla “Anadolu Adalet Sarayı”na götürüldü.


 

     Akpınar adliye bahçesinde basın mensuplarının kendisine sorduğu “Bunu bekliyor muydunuz?” sorusuna, “Tabii ki” diye cevap verdi. “Evden hastaneye mi yoksa direkt buraya mı getirildiniz?” sorusuna ise “Hayır, buraya geldim” dedi.


 

     Müjdat Gezen de Adliyeye Götürüldü


 

     Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Müjdat Gezen de, “Anadolu Adalet Sarayı”na götürüldü. Gezen’in Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Müjdat Gezen, ifadesi alınmak üzere “Anadolu Adalet Sarayı”na götürüldü.


 

     Müjdat Gezen’e adliyeye girişinde gazetecilerin “Gözaltına alınmayı bekliyor muydunuz?” sorusu üzerine, avukatı Ülgen araya girerek, “Gözaltı yok” dedi. Gezen, basın mensuplarının “Soruşturmayı bekliyor muydunuz?” sorusuna “Bir şey çıkmaz bundan” yanıtını verdi.


 

     “Sözlerimiz Çarpıtıldı”


 

     Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ifadelerinde “Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz” dedi.


 

     Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan Akpınar ve Gezen adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.


 

     Akpınar ve Gezen ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki sanatçı haftada bir karakola gidip imza verecek.


 

     Akpınar: Cumhurbaşkanına Hakaret İçeren Söz Kullanmadım


 

     Metin Akpınar, savcılık ifadesinde programda söylediği sözlerin tarihte yaşanan yanlış yönetimlerin sonuçları olduğunu belirterek, “Bunların tekrar yaşanmaması için belirttiğim sözlerdir. Yoksa ben Cumhurbaşkanına karşı hakaret içeren bir söz kullanmadım” dediği öğrenildi.


 

     Akpınar ifadesinde şunları söyledi:


 

     “Ben yapmış olduğum konuşmamda bana ait olan bir sözü söylemedim. Bu sözler tamamen demokrasinin tarifi, akademisyenler tarafından dile getirilmiş çeşitli demokrasi tanımıdır. Birbirinin aynı düşünmeyenlerin şiddet unsuru kullanmaksızın birlikte yaşayabildikleri rejimin adı demokrasidir. Bu açıklamaya ulaşmak da benim samimi temennimdir. Temennilerimi dile getirmek için bu şekilde bir açıklama yapmıştım. Aslında çağdaş demokrasinin de tanımını yapmış oldum. Allah korusun bu rejimin dışına çıkılırsa güzel ülkemize yazık olur. Tarihte gördüğümüz faşist liderlerin Mussolini’dir, Hitler’dir, bunların uyguladıkları ve düştükleri duruma düşülmemesi için söylediğim sözlerdir. Burada tarihin kötü örneklerini vermek için böyle bir söz söyledim. Medyanın yorumladığı gibi Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek gibi bir niyetim ne aklımdan ne de gönlümden geçer. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızı kastederek bu cümleleri kullanmadım. ‘Bizim ülkemizde faşist bir rejim var, bizim liderlerimizde faşist’ tarzında bir konuşmam olmamıştır. Bu tür bir imada da bulunmadım.”


 

     Suç ve Suçluyu da Övmedim


 

     Soru üzerine Akpınar’ın, “Benim Ak Parti’ye oy verenlerin karbonhidrat kafalı olduklarına ilişkin bir imalı konuşmam söz konusu değildir. Ben o konuşmamda da milletimizin bir bölümünün karbonhidratla beslenmeye mecbur bırakılmasına karşı çıktığım için ‘Toplumumuzun büyük bir bölümü karbonhidratla beslenmek zorunda bırakılmıştır’ diye söylemiştim... Benim Cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktur. Yine Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı bir isyanda da bulunmadım. Halkı kin ve düşmanlığa karşı tahrik etmedim. Suç ve suçluyu da övmedim. Üzerime atılı tüm bu suçları kesinlikle reddediyorum” dediği öğrenildi.


 

     “Suçlamayı Kabul Etmiyorum”


 

     Savcılık ifadesinde Gezen’e programda yaptığı konuşma hatırlatıldı.


 

     Müjdat Gezen de “Benim Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Ben konuşma mizah olsun diye söyledim. Benim Cumhurbaşkanına herhangi bir şekilde hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında ‘Bu Kadıköy’de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir’ demiştir. Ben de Kadıköy’de oturduğumdan dolayı eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim. Dediğim gibi benim Cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktur. Bu söylediğim sözler birebir doğrudur. Fakat hakaret kastıyla söylenmiş sözler değildir” dediği belirtildi.


 

     Gezen’in ifadesinde şu sözleri kullandığı öğrenildi:


 

     “Ben tiyatrocuyum. Sahne de de bu cümleyi birebir kullanıyorum. Çünkü tiyatrom Kadıköy’dedir. Kadıköy de de tiyatromda komedi oyununda bu sözleri orada da söylüyorum. Söylememdeki amaç mizahi bir eleştiridir. Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanına da asla hakaret kastım yoktur. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”


 

     Akpınar Ne Demişti?


 

     Uğur Dündar’ın sunduğu “Halk Arenası” programına konuk olan sanatçı Metin Akpınar, burada yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler. Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız.”


 

     Erdoğan Sert İfadelerle Yüklenmişti


 

     Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün “DEİK 2018 Yılı Mali Genel Kurulu”nda yaptığı konuşmada sanatçı Metin Akpınar’ı sert sözlerle eleştirmiş, “Bunlar sanatçı müsveddesi” demişti.


 

     Erdoğan şöyle konuşmuştu:


 

     “İşte şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde.”


 

     Başsavcılık Açıklaması


 

     İki sanatçının ifade işlemleriyle ilgili “Başsavcılık”tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:


 

     “Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan ‘Halk Arenası’ adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine, ‘5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere ‘Cumhuriyet Başsavcılı’ğımıza davet edilmiştir.”



     Aydınlık Gazetesi - 24.12.2018, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794594
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :978

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.