08.07.2018 / ‘Zorba’ Dakikalarca Ayakta Alkışlandı

Zorba


     Dünyanın en popüler eserlerinden olan ve 35’ten fazla ülkede sergilenen “Zorba”, iki sezon kapalı gişe oynadığı Ankara’dan sonra, 7 Temmuz’da “Zorlu PSM”de ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluştu.


 

     Ülkemizde opera ve bale sanatlarını, toplumun tüm kesimlerinin yararına sunmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü”nün düzenlediği ve Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek vermek amacıyla dokuz yıl önce başlattığı “9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali” bir dans şöleniyle izleyicileriyle buluştu.


 

     Dünyanın en popüler yapıtlarından olan ve 35’ten fazla ülkede sergilenen “Zorba” balesi, iki sezon kapalı gişe oynadığı Ankara’dan sonra, 07 Temmuz’da “Zorlu PSM”de ilk kez İstanbullu izleyiciler ile buluştu. Nikos Kazancakis’in dünyaca ünlü başyapıtından esinlenilerek sahnelenen yapıt Mikis Theodorakis’in müziği, Lorca Massine’nin metni ve koreografisi ile Şef Bujor Hoinic yönetiminde “Ankara Devlet Opera ve Balesi” tarafından sahnelendi. Gösterimin büyük başarısı nedeniyle, dakikalarca süren alkışlar arasında final sahnesi dört kez tekrarlandı.


 

     Sırada “Romeo ile Juliet” Var


 

     Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Uluslararası İstanbul Opera Festivali”, “İzmir Devlet Opera ve Balesi”nin iki dönem başarıyla sahnelediği “Romeo and Juliet” balesi ile sona erecek.


 

     W. Shakespeare’in aynı adlı eserinden esinlenilerek sahneye uyarlanan “Romeo and Juliet” balesi, Armağan Davran ve Volkan Ersoy ortak çalışması olarak sahneye taşındı. Ünlü Rus besteci Çaykovski’nin müzikleri, muhteşem dekor ve kostümleri ile “Romeo and Juliet” beyaz balenin büyüsünü, 10 Temmuz 2018 Salı günü “Cemal Reşit Rey Konser Salonu”nda yaşatacak. Festivalin biletleri “Biletiva”, “Zorlu PSM” ve “Süreyya Operası” gişelerinden satışa sunuldu.



     Aydınlık Gazetesi - 08.07.2018, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794832
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1036

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.