08.01.2019 / Köln Atatürk Kültür Evi’nden Sanat Günleri

Köln Atatürk Kültür Evi


     “Atatürk Kültür Evi (AKE) Köln”, kültürel çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. “AKE”, 5- 6 Ocak 2019 arasında Köln ve Frankfurt’ta, tiyatro sanatçıları Altan Erkekli ve Veysel Diker’i sahne aldıkları “Şifa Niyetine-Anılar ve Türkülerle 2 Perde” müzikli gösteriyle izleyicilerle buluşturdu.


 

     “Köln Halk Tiyatrosu”nda yapılan gösteride salon tamamen doldu. 2 perdeden oluşan gösteride, Altan Erkekli’nin anılarından anlatımı, müzik ekibinin muntazam sazları eşliğinde, Veysel Diker’in seslendirdiği Edirne’den Diyarbakır’a kadar tüm Anadoluyu kapsayan türküler, Atatürk’ün sevdiği türküler, seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.


 

     Fikirler ve Devrimler, Sanatla Yayılır!


 

     Gösteri sonunda AKE Başkanı Alper İnci yaptığı konuşmada şunları söyledi:


 

     “Atatürk Kültür Evi olarak, adını taşıdığımız ulu önderimiz, M. Kemal Atatürk’ün ‘Fikirler ve Devrimler, Sanatla Yayılır’ sözünden yola çıkarak, sizleri işte böyle birbirinden değerli sanatçılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. 3 yıl gibi kısa sürede, 3 kattan oluşan 500 metre karelik hiç bir kuruma bağlı olmayan, tam bağımsız bir derneğiniz, bir yuvanız ve eviniz var. 7’den 70’e herkese hizmet veren 22 kurs ve 8 öğretim üyesiyle hizmet vermekten kıvanç duyan ‘Atatürk Kültür Evi’niz var. 3 yıl gibi kısa sürede bu çalışmalarımızla 380 üye sayısına ulaştık. Amacımız bizlerin burada ulu önderimizin yolundan giden, O’nun bize emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkan, çağdaş, uygar nesilleri hep birlikte yetiştirmek istiyoruz. Her sene olduğu gibi binlerce yurttaşımızla birlikte, öğretmenlerimizle, öğretim üyelerimizle, çocuk ve yetşkin öğrencilerimizle el ele, omuz omuza vererek, daha nice Milli Bayramlarımızı kutlayarak, nesilden nesile devam ettireceğiz. 2019 senesinde de hedeflediğimiz çalışmalarımızla, ‘AKE Tiyatrosu’ ve ‘Çocuk Tiyatro’sunu kurup hizmetinize sunacağız.Nesilden nesile kültür ve sanatla herkesi kucaklayacağız. Atatürk nedir sorusuna da ‘Atatürk bir yaşam biçimidir, Benim Karakterim Bağımsızlıktır’ diyen atamızın bu sözünü, hayatımızın her alanında uygulayacağız.”


 

     Erkekli “Aydınlık”a Konuştu: Köprü Kurmaya Çalışıyoruz


 

     “Aydınlık” Avrupa’ya verdiği demeçle, sanatçı olmanın zorluklarına değinen Altan Erkekli şu ifadeleri paylaştı:


 

     ‘‘Türkiye’de sanatçı olarak yaşamak zaten zor. Hayat pahalılığıyla, sıkıntılarla, sanatsız yaşayan bir toplumda sanat yapmaya çalışmak çok zor. Bu zorlukları yenmek için, yurt içinde, yurt dışında, halkımızı kucaklayıp beraber olmaya, o köprüleri kurmaya çalışıyoruz. Çünkü sanat geniş yelpaze altında, herkesi sevgiden, emekten, dostluktan, kardeşlik ve barıştan yana bir çağrıyla toplar. Sanat hiç bir zaman yıkıcı değildir. Her zaman yapıcı duyguyu dile getirir. İnsan ilişkilerinde sanatın amacı da dünyada savaşsız, sömürüsüz bir hayatın olmasıdır. Biz de O’nun temsilcileri olarak var gücümüzle, inandığımız şekilde çalışıyoruz. Yurt dışındaki seyircilerimizde bizlere gösterilen ilgi ve özlemle yaklaşımı görmek çok güzel bir duygu. Buradaki kardeşlerimizin yürekleri bizim için çarpıyor. Biz de onlara uzak kalmadan tüm kalbimizle buradaki irtibatlarımızı canlandırıp o köprüleri kurmamızda fayda var. Herkese sevgilerimle teşekkürlerimi sunarım.”



     Aydınlık Gazetesi - 08.01.2019, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797551
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1233

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.