17.01.2019 / Türk Oda Orkestrası Berlin’de Konser Verdi

Türk Oda Orkestrası'nın Berlin Dinletisi


     “Türk Oda Orkestrası”, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, “Kültür ve Turizm Bakanlığı” ile “Yunus Emre Enstitüsü” (YEE) işbirliğiyle düzenlenen “Köprü ve Ötesi” adlı konseriyle “Berlin Büyükelçiliği Salonu”nda sahne aldı.


 

     Müziğin evrensel dilini kullanarak Türk ve Avrupa toplumlarının kaynaşması ile Türk kültürünü tanıtmayı amaçlayan “Köprü ve Ötesi” konseri Berlin’de gerçekleşti.


 

     Konserden önce davetlilere yönelik Türkçe ve Almanca olmak üzere kısa bir konuşma yapan Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, müziğin evrensel diline dikkat çekti. Büyükelçi, sanatçılara, Avrupa’da gerçekleştirdikleri konserlerle Türk kültürünü tanıttıkları ve gelecek nesillere de iyi birer örnek oldukları için teşekkür etti.


 

     Bağlama virtüozu Ahmet Koç öncülüğünde ünlü Türk şef Betin Güneş ile 15 Türk ve yabancı müzisyenden oluşan orkestra Dmitri Shostakovich, Wolfgang Amadeus Mozart, Aşık Veysel, Anton Chris Rea ve Aşık Mahsuni Şerif’in eserlerini icra etti.


 

     Çok sayıda Türk, Alman ve farklı uluslara mensup müzikseverlerin buluştuğu konser bir saatten fazla sürdü.


 

     Tenor Hakan Aysev’in “Belle” ve “Laçin” parçalarıyla katıldığı etkinlikte genç sanatçı Janet Şahin de Yunus Emre’nin “Bana Seni Gerek Seni” eserini seslendirdi.


 

     Avrupa turnesi kapsamında daha önce Paris, Zürih, Roma ve Viyana’da sahne alan “Türk Oda Orkestrası”, 6’ncı ve son konserini Şubat ayında “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi”nde gerçekleştirecek.


 

     Sanatçı Ahmet Koç, konserin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa turnesinin ikinci ve üçüncü etaplarının da olacağını söyledi. “Köprü ve Ötesi” konserlerinin bir kültür projesi olduğunu vurgulayan Koç, milli kültürü, büyük eser sahiplerini, Türk bestecilerini ve Avrupa’daki büyük bestecileri harmanlayarak bir araya getirdiklerini anlattı.


 

     Bağlamanın aslında bir solo, bir lider enstrümanı olduğunun görüldüğünü belirten Koç, bu eserlerin solo olarak daha önce piyano, keman, gitar veya flütle çok kez icra edildiğini ancak bağlamayla ilk kez çalındığını dile getirdi. Bunu başardığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Koç, “Milli enstrümanımız olan bağlamayı ulusallıktan çok daha öteye, evrenselliğe taşıyoruz. Böyle hedeflerimiz olmalı” dedi.



     Hürriyet Gazetesi - 17.01.2019, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795780
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1149

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.