02.02.2019 / Bugün Ne Yapsak?


     Bugün ne yapsak? Konser, tiyatro, sinema, gösteri... Bugün gidebileceğiniz etkinlikleri Aydınlık derledi.


 

     Konser


Say, Fazıl

 

     Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, saat 21.00’de “Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu”nda (İstanbul) sahne alacak.


 

     Kontrabas sanatçısı Özlem Er Civelek, obua sanatçısı Kaan Civelek, ve piyanist Sibel Sarıcan Gündüz Bottesini, Cimarosa ve Saint-Seans’ın eserlerinden derlenen bir program ile saat 20.00’de “Mozarthaus Sanat ve Konser Evi”nde (Ankara) sahne alacak.


 

     Ayna, saat 20.00’de “Pikap Sahne”de (Tekirdağ) sahne alacak.


 

     Kamança üstadı Mark Eliyahu, saat 20.00’de “MEB Şura Salonu”nda sahne alacak.


 

     Levent Yüksel, saat 22.00’de “Jolly Joker Gaziantep”te sahne alacak.


 

     Cem Adrian, saat 22.00’de “Aqua Florya Hayal Kahvesi”nde (İstanbul) sahne alacak.


 

     Özge Fışkın ve Mert Fırat, saat 22.30’da “Dorock XL Beşiktaş”ta (İstanbul) sahne alacak.


 

     Yeni Türkü, saat 22.00’de “Kadıköy Sahne”de (İstanbul) sahne alacak.


 

     Tiyatro


Zengin Mutfağı

 

     Zengin Mutfağı


 

     Oyun, Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi 15-16 Haziran 1970 olaylarının, zengin bir ailenin mutfağına yansıması. Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır. Vasıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez “İstanbul Şehir Tiyatroları”nda bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede. Şen’in Doğu Yaşar Akal’la birlikte yönettiği oyunda Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan, Kutay Sandıkçı rol alıyor. Oyun saat 20.30’da “DasDas”ta (İstanbul) sahnelenecek.


 

     Sinema


 

     Olacak İş Değil


Olacak İş Değil

 

     Philip (Bryan Cranston) hayatın yaşamaya değmeyeceğini düşünen engelli milyarderdir. Gündüz rutininde işlerine yardım etmesi için, bir Afrika kökenli bir Amerikalı olan Del’i (Kevin Hart) işe alır. Del, sabıkalı ve işsizdir, üstelik karısıyla ilişkisi de gitgide kötüleşmektedir. Bir yandan bu ilişkiyi düzeltmeye çalışırken, bir yandan da Del’le kurduğu profesyonel ilişkiyi yürütmeye çalışır. Zamanla, ikisi arasında sağlam bir dostluk kurulacak ve bu dostluk Del’i hayatının yaşamaya değer olduğuna ikna edecektir. Film, 2011 yapımı Fransız filmi “Can Dostum”dan uyarlanarak çekildi. Paul Feig, Jon Hartmere’in yazdığı Neil Burger’in yönettiği filmde, Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman, Julianna Margulies, Aja Naomi King rol alıyor.


 

     …………………………………



     Aydınlık Gazetesi - 02.02.2019, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795587
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1132

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.