04.02.2019 / Parmaklarını Piyano Çalarak Güçlendiriyor

Kısımoğulları, İbrahim - Yoleri, Nevin


     İzmir’de kas kontrolünü geliştirmek için 25 yıldır makrome örgü ören serebral palsi hastası Nevin Yoleri (41), birbuçuk yıldır çaldığı piyano sayesinde büyük gelişim gösterdi. İlk başladığında tek bir tuşa düzgün basamazken şimdi 10 parmağını da kullanarak piyano çalabilen Yoleri, en büyük hayalinin Fazıl Say’la tanışmak olduğunu söyledi.


 

     Fazıl Say’la Tanışmak İstiyor


 

     İki yıl önce “Çiğli Halk Eğitimi Merkezi Köyiçi Kurs Merkezi”nde eğitim almaya başlayan Yoleri, müzik öğretmeni İbrahim Kısımoğulları’nın yönlendirmesi ile piyano derslerine başladı. Bir süre sonra Yoleri için piyano çalmak tutku haline dönüştü. Yoleri, “Piyano çalarken çok mutlu oluyorum, uçuyormuş gibi hissediyorum” dedi. Fazıl Say’a büyük usta diye hitap eden Yoleri’nin en büyük hayali de ustasıyla tanışmak.


 

     Diğer Öğrencilere de Örnek Oldu


 

     Nevin Yoleri’nin gelişimine “Çiğli Halk Eğitimi Merkezi”nde O’na müzik dersleri vererek ışık tutan İbrahim Kısımoğulları, “Amacım O’nun yaşam kalitesini artırıp, müziğin onda bu anlamda bir gelişim sağlamasını gözlemlemekti. Sanırım adım adım o noktaya ulaşıyoruz. O’nun mutluluğu ve ilgisi diğer öğrencilere de örnek oldu” diye konuştu. Serebral palsi hastası çocukların bu tür müzik kurslarına gitmelerini öneren Kısımoğulları sözlerine şöyle devam etti:


 

     “Nevin’in diğer serebral palsili hastaların ailelerine ışık olacağını düşünüyorum. Çocuklarını müzik kurslarına mutlaka göndersinler. Özellikle piyano konusunda çok iyi sonuç alacaklarına inanıyorum. Çünkü kavramak ve bir şey taşımak zorunda değil, onlar için daha uygun bir enstrüman.”



     Aydınlık Gazetesi - 04.02.2019, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797565
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1235

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.