05.12.2018 / Neşet Ertaş’ın Eserleri ‘Senfonik’ Olarak Seslendirildi

Neşet Ertaş'ın Eserleri Senfonik Olarak Seslendirildi


     “Mersin Devlet Opera ve Balesi” (MDOB), ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın eserlerini, senfoniyle harmanlayarak, sanatseverlerle buluşturdu.


 

     “Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi”nde gerçekleşen konsere, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile yaklaşık 700 sanatsever katıldı.


 

     Konserin orkestra şefliğini, Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın, koro şefliğini ise Anıl Aydın yaptı. MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni soprano Bengi İspir Özdülger, mezzo soprano Nihan Çetin Aydın, tenor Onur Polat ve bas Zafer Erdaş solist olarak sahnede yer aldı. Konserde “Ahirim Sensin”, “Neredesin Sen”, “Gönül Dağı”, “Yazımı Kışa Çevirdin”, “Al Elma Boyanır mı”, “Mühür Gözlüm”, “Niye Çattın Kaşlarını”, “Dertli Yoldaş”, “Zahidem”, “Ah Yalan Dünya”, “Kesik Çayır Biçilir mi”, “Doyulur mu”, “Dane Dane Benleri Var” ve “Yanıyorum” eserleri seslendirildi.


 

     “Çok Güzel Bir Konserdi”


 

     Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda salonu dolduranlar, performanslarından dolayı sanatçıları uzun süre alkışlarken, “MDOB” Müdürü Bengi İspir Özdülger ise “Çok güzel bir konserdi. Seyircinin coşkusu da bize çok fazla yansıdı. Bu karşılıklı iletişimden çok keyif alıyoruz. Çok güzel bir elektrik var aramızda. 27 yıldır tüm temsillerde salonumuzu doldurarak bizi yalnız bırakmıyorlar” dedi.


 

     Neşet Ertaş’ın büyük bir halk ozanı olduğunu ifade eden Özdülger, şöyle devam etti:


 

     “O’nun varlığı, bize gösterdiği eserlerini, hediyesini herkese yansıtabilmek istiyoruz. Eserlerini çok sesli yaparak hem Avrupa’ya hem de dünyaya sunabilmeyi amaçladık. Eserin düzenlemesini sevgili şefimiz Serdar Yalçın hazırladı. Biz bu türkülerin çok sesli olarak, senfonikleştirilerek söylenmesini, yorumlanmasını çok önemsiyoruz. Çünkü Türkiye bir kültür mozayiğidir. Türkülerimiz de çok zengin. Bunu tüm dünyaya yansıtmak istiyoruz. Nasıl ki Avrupa’da İtalyan halk şarkısı Napolitenler çok sesli bir orkestra ile dünya tarafından dinleniyorsa biz de bunu kendi türkülerimiz üzerinden sağlamak, dünyaya böyle bir açılım yapmak istiyoruz.”



     Hürriyet Gazetesi - 05.12.2018, Çarşamba (Mustafa Ercan)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794498
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :954

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.